Strangolapreti – Spinatboller.

Dette er en liten rett, typisk fra de italienske alpene – Trentino. En dumplins med spinat og daggammelt, fint brød, som ofte brukes som en Primi – rett i Italia. Der finnes også Strangolapreti som en blander ricotta i. Kalles da for Gnocchi di ricotta e spinachi. Den er også god. Kan ellers brukes som garnityr til fisk, kjøtt, fugl eller sammen med andre gode grønnsaker – som en vegetarrett. 

Gir 18-20 stk. boller. (Spiseskje størrelse).

  • 500 gr. fersk spinat. Ta bort tykke stilker.
  • 250 gr. hvitt, daggammelt brød.
  • 2 egg.
  • 5 ss hvetemel.
  • Salt, pepper og litt muskat.
  • 1,5 dl melk.
  • 50 gr. smør.
  • 50 gr. revet ost (type parmesan el. lokal ost)
  • Salvieblader.

1155 gr – 1752 kcal – 83,3 gr. fett – 158,2 gr. kbh – 19,8 gr. fiber – 82,7 gr. protein – 5,5 gr. salt.

Kutt brødet opp i små terninger. Tilsett melk, og rør så godt om. Legg press på i ca. 2 timer. Spinaten renses og forvelles i kokende vann, tilsatt litt salt, i ca. 2 min. Vann presses godt fra spinaten. Kjøles ned. Spinaten finhakkes, før den så blandes godt med brød, egg og mel. Krydre så opp med salt, pepper og muskat, så mye du tillater av smak her. Kok opp vann, tilsatt salt. Skru ned så ikke vannet koker. Forme boller med en spiseskje. Boller flyter opp etter ca. 5-7 min. Er da ferdige. 

Spinatboller stekes  i smør, tilsatt salvieblader. Dette gir god smak. Ved servering, har du raspet ost over, samt litt fett fra stekingen. En smakfull rett. Server gjerne med litt focaccia. ( Får ikke det i Italia).

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg