Sumak, finmalt krydder.

Sumak er bær som vokser på Rhus Coriaria-busken. Når bærene er helt modne, høstes de, tørkes og males.
Krydderet er mye brukt til å tilføre syre i arabisk og libanesisk matlaging, og på samme måte som salt, så bringer det frem de naturlige smakene i maten den er tilberedt med. I mange land er det er ikke uvanlig å finne sumak som bordkrydder sammen med salt og pepper.

Sumak er et krydder som er populært i Midtøsten. Den er relatert til den giftige busken med samme navn, men den kulinariske varianten er trygg å bruke og lett identifiserbar av de pulserende røde bærene (giftig sumak er hvit). Bærene blir omgjort til et grovt pulver og selges som malt krydder; bærene er også tilgjengelige hele, selv om dette er mye mindre vanlig. Dette et allsidig krydder som tilfører en lys rød farge og en syrlighet, i likhet med sitronsaft, til en rett. En av de vanligste bruksområdene er i krydderblandingen kalt za’atar.

 

Krydder i julegave? Hvorfor ikke? Bestill rett hjem, og gi en smakfull gave til de som har alt.

Kjører her en konkurranse. Gå til Krydra.no sin hjemmeside. Bruk rabattkode KokkenGeir2020 i rabattfeltet  når du bestiller, og få 10 % rabatt. (Gjelder ikke ved kjøp av gavekort). Rabattkoden kan kun brukes en gang pr bruker.  Du kan vinne 1 stk. avbildet Krydderleksikon, om du er en av de 50 første som bestiller varer eller gavekort fra Krydra.no Trekkes og informeres vinner når 50 kjøp rundes, eller innen 31.12.2020.

Bruk linken her – https://krydra.no/  Bestill varer for kr 500,- eller velg kr 500,- i Gavekort (link)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg