Xantangummi, pulver ( E415).

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Bestill med kode KokkenGeir10 - og få 10 % på din første bestilling.

Xantangummi (E-nummer 415 (E 415)) brukes mye som tykningsmiddel.

Xantangummi er et 100% naturlig produkt som produseres ved en bakteriell gjæring fra korte sukkerkjeder. Xantangummi er et vegansk alternativ som kan brukes til å tykne bla. sauser, vaniljesaus og pudding.

Tilbereding: Tilsett 0,25 ts. per liter væske i en blender. Alternativt løs opp i litt fett som olje eller smør også tilsett.
Anbefalte bruksområder: Brukes som tykningsagent og/eller stabilisator i diverse sauser og supper. Glimrende for å stabilisere f.eks. en god hjemmelaget chilisaus.
Smak og aroma: Smakløs
E–nummer: E415
Allergener: Ingen kjente
Oppbevaring: Tørt og mørkt, i en lufttett beholder

(Opplysninger hentet fra Krydra.no).

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg