Crumble, er betegnelsen på deigen, en type paideig som er rundt eller toppen av desserter. Kan også lages som sprø topping til desserter og youghurter. Her brukt som topping på en epledessert, pai.
5 personer:
- 3 stk. epler, skrelt og ternet.
- 4 ss rosiner.
- 150 gr. mel.
- 100 gr. smør.
- 4 ss farin.
- 1 ts kanel.
- 2 ss brunt sukker.
- 1 ss smør til fresing av epler.
- 5 ss creme fraiche.
- 5 ss vanilje kesam.
- 5 ss blåbærsyltetøy.
Epler, kanel og rosiner freses i smør. Mel, farin, og smør blandes med mikser til en smuldredeig. 5 former smøres. Fylles likt med epleblanding. Creme Fraiche over epler. Smuldredeig fordeles på topp. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 20 min. Lett brun topp. Sprø og fin. Anrettes med kesam og blåbær på topp før servering.
0 kommentarer