Arabisk lammelår.

Her kommer en herlig rett med masse smak. Krydderier skaper de utroligste nyanser. Ut med rosmarin og inn med krydderblanding fra Midtøsten. Sammen med yoghurt, skaper dette retten.

Oppskrift 6-8 personer.

  • 1 lammelår, ca. 2½ kg
  • 1 tsj. sort pepper
  • 1 tsj. kardemomme
  • 1 tsj. spisskummen
  • 1 tsj. gurkemeie (eller safran)
  • 1 tsj. salt
  • 1 tsj. kanel
  • 6 båter hvitløk, finhakket
  • ½ l yoghurt naturell
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 ss olje

 

Lammelår kjøpes frossent, eller om du får ferskt. Sett stekeovn på ca. 150 grader. Bland sammen yoghurt og alle krydderier, hvitløk, tomatpurè og olje. Smør 3/4 av blandingen på lammelåret. Lammelåret legges så i langpanne. Ha over folie, og sett låret i stekeovnen. La steke i ca. 2 – 3 timer. Kan ta lenger tid. Ta av folien den siste 1/2 timen. Rosa stekt – 67 – 70 grader. Godt stekt ca. 75-78 grader. La steken ligge å hvile i folie minst ½ time etter den er ute av ovnen. Binder da safter.

Til steken, serveres der byggryns ris med hakkede rosiner, tørket aprikoser og rødløk i terninger. (3 ss av hver). Følg kokeanmodning på byggrynet. (Porsjonsberegning og koketid) Hakket frukt og rødløk freses. Tilsettes byggrynet når det er ferdig. Krydre opp med litt kanel, gurkemeie, kardemomme og spisskummen. Ellers serveres retten med fargerik salat og hjemmelaget pitabrød. Hummus. Følg lenker til oppskrifter på dette tilbehøret bak små bilder.

Salat til Arabisk lammelår:

Oppskrift 6 – 8 personer.

  • 4 selleristenger.
  • 1/2 agurk.
  • 1/2 gul, 1/2 rød paprika
  • 2 gulrot i skiver.
  • 1 pk. aspargesbønner.
  • Saften av 1 middels sitron. Raspet skall.
  • Salt og pepper.

Kutt grønnsaker i grove biter. Gulrot og aspargesbønner kokes lett i 3-4 min. Kjøles lett ned. Blandes inn avkjølte. Sitronsaft, raspet skall og krydder blandes inn til slutt.

Oppskrift ca. 8 pitabrød.

  •  0,25 ltr. lunkent vann.
  •  0,5 kg hvetemel.
  •  25 gr. gjær, eller 1/2 pk. tørrgjær.
  •  1 ts salt.
  •  4 ss olivenolje.

Rør gjæren ut i vannet. Ha i salt og olje. Tilsett hvetemel litt etter litt. Eltes til deigen setter seg godt, slipper bollen. Eltes der for hånd, må du arbeide deigen i ca 10 min. La heve i 1/2 time. Kjevles ut til 1/2 cm tykkelse. Stikkes ut i like emner. Etterheves i ca 15 min. Stekes på 225 grader i ca 6-7 min.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg