Her kommer en lett og god smårett, som greit kan brukes i en lavkarbodiett.
Avodcado, er en frukt som kommer fra et tre som kan bli opp til 20 mtr. høyt. En steinfrukt, som Aztekerne i sin tid dyrket og nyttet seg godt av. Frukten er meget næringsrik, og en frukt inneholder 60 % mer kalium enn banan, inneholder også mer fiber enn all annen frukt. Mange er kjent med avocado i Guacamole. Her kombinerer jeg frukten sammen med bacon, salat og andre grønnsaker.
Oppskrift 2 – 3 personer.
- 2 avocadoer.
- 8-12 skiver bacon.
- 2 tomater, i båter.
- 1/2 rød løk, i tynne strimler.
- 4 ss olivenolje.
- Salt, peppermiks, sitronsaft og litt glutenfri soyasaus.
- 2 store blader Crisp salat, eller annen salat.
Avocadoen deles i to. Stein tas ut. Frukten tas fra skallet. Deles i 4-6 båter.
Båtene surres så med bacon. Stekes i litt smør. Krydres med pepper. Bacon inneholder en del salt, så vi glemmer det. Etter at du har tatt ut den stekte avocadoen fra stekepanne, freses tomater og løk lett i samme panne. Alt anrettes så på salaten, og skyen tilsatt soyasaus og litt sitronsaft, overøses retten.
876 gr – 1508 kcal – 141,5 gr. fett – 20,7 gr kbh – 13,1 gr. fiber – 31,5 gr. protein -13,3 gr. salt. ( Kostholdsplanleggeren).