Avocado med bacon.

Her kommer en lett og god smårett, som greit kan brukes i en lavkarbodiett.
Avodcado, er en frukt som kommer fra et tre som kan bli opp til 20 mtr. høyt. En steinfrukt, som Aztekerne i sin tid dyrket og nyttet seg godt av. Frukten er meget næringsrik, og en frukt inneholder 60 % mer kalium enn banan, inneholder også mer fiber enn all annen frukt. Mange er kjent med avocado i Guacamole. Her kombinerer jeg frukten sammen med bacon, salat og andre grønnsaker. 

Oppskrift 2  – 3 personer.

  • 2 avocadoer. 
  • 8-12 skiver bacon. 
  • 2 tomater, i båter.
  • 1/2 rød løk, i tynne strimler.
  • 4 ss olivenolje.
  • Salt, peppermiks, sitronsaft og litt glutenfri soyasaus. 
  • 2 store blader Crisp salat, eller annen salat.

Avocadoen deles i to. Stein tas ut. Frukten tas fra skallet. Deles i 4-6 båter. 
Båtene surres så med bacon. Stekes i litt smør. Krydres med pepper. Bacon inneholder en del salt, så vi glemmer det. Etter at du har tatt ut den stekte avocadoen fra stekepanne, freses tomater og løk lett i samme panne. Alt anrettes så på salaten, og skyen tilsatt soyasaus og litt sitronsaft, overøses retten. 

876 gr – 1508 kcal – 141,5 gr. fett – 20,7 gr kbh – 13,1 gr. fiber – 31,5 gr. protein -13,3 gr. salt. ( Kostholdsplanleggeren).

Avocado med bacon.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg