Reklame |
Salsa er der Spanske ordet for saus. Salsa lages ofte av rå ingredienser, ofte finhakket eller most/knust. Mange typer salsa er laget på tomater, men ikke alle. Her er en
variant, som ofte er brukt til Tacofredagen, eller nytes til fisk, kylling og ellers forskjellige typer kjøtt.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 1 stk. avocado.
- 2 ss. sæter rømme.
- 50 gr. rødløk i finer terninger.
- 1 hvitløkfedd, raspet.
- 2 ss sitronsaft.
- 1 tomat , kun tomatkjøttet brukes – i fine terninger.
- 1/2 tsj Afrikansk snøflaksalt – Krydra.no
- 1/2 tsj Isot chili flak – Krydra.no
- 1/2 tsj. Sort pepper, Banasura røkt – Krydra.no
Tallerkener brukt her kommer fra Lifestyle serien hos Norrøna.net
Krydderet knuses sammen i en morter, eller med en kjevle om ikke du har en morter. Skaff deg en om ikke du har, da krydderet fra Krydra.no ofte er helt krydder, som bør varmes lett i en panne
før du støter dette til et finere pulver. Ferskt krydder smaker best. Instrukser følger md på pakken når du bestiller varer derfra.
Ta kjøttet ut av avocadoen og mos dette godt sammen med hakket løk, tomat, rømme, hvitløk, sitron og krydder. Bland godt. Kan godt stå litt kjølig for å trekke ut smaker.
Inneholder: 403 kcal – 38,4 gr. fett – 6,7 gr. kbh – 6,3 gr. fiber – 4,5 gr. protein.