Ball Donuts & Donuts.

Reklame | Bakeren og Kokken. Kjøkkenutstyr og design på nett.

Doughnut eller donut er betegnelsen på et bakverk som er spesielt utbredt i USA, men som derfra har spredt seg over hele verden. Wikipedia. Hvorfor har donut hull i midten? Bakverk som donuts og bagels ble populære på omtrent samme tid i USA. Bakerne stablet baksten på lange pinner, eller bundet på en snor, slik at det ble enkelt å frakte med seg. Muligens er dette bakgrunnen for hullet i midten, men det finnes også andre teorier.

Deilige Ball Donuts & Donuts.

 

Oppskrift gir ca. 25 stk.  (Oppskrift er hentet fra Tine.no.)
Synes oppskrift ble nie kompakt, så du må føle deg frem med melet. Start med 1100 gr.

  • 60 gr. smør. Jeg brukte Bremykt.
  • 3 dl. h-melk.
  • 1 pk. fersk gjær. Kan bruke 1 pk. tørrgjær.
  • 10 dl. (11 dl) hvetemel.
  • 1/2 ts. bakepulver.
  • 1 ts vaniljesukker.
  • 3 ss sukker – eller 5 ss om du ønsker donuts noe søtere.
  • 3 stk. eggeplommer.
  • Nøytral olje til fritering.

 

  1. Smelt smør, ha i melk og varm til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Rør inn hvetemel, bakepulver, sukker, vaniljesukker og eggeplommer.
  2. Kjør blandingen gjerne i mikser eller kna i 5 minutter til du får en smidig og glatt deig. Tilpass mengde hvetemel slik at deigen ikke blir for fast. Sett til heving under plast i 1 time i romtemperatur.
  3. Kjevl ut deigen til 1/2 cm tykk og stikk ut sirkler med et glass eller utstikkering, ca. 9/10 cm i diameter. Ta et mindre glass og stikk ut et hull i midten, ca. 3 cm i diameter. Sett til heving 1 time tildekket.
  4. Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 180 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm.

La donuts bli gyllen brune på begge sider ved steking. Vendes forsiktig så du ikke brenner deg på oljen.

Legges over på kjkkenpapir/bakepapir på en rist for avrenning og avkjøling.

Når donuts er avkjølt, kan du dyppe dem i ulike melisblandinger, sjokoladeglassur eller smørkrem.

Jeg brukte en blanding av Tine naturell kremost og smør/ Bremykt.

Blanding: 200 gr. kremost, 5 ss bremykt, 1 ts. vaniljesukker og 6-8 ss melis.
Kjørte dette til en luftig krem. 1/3 blandet jeg i 2 ss kakao. Resten som den var.
Stakk hull i de små Ball Donuts med en spisepinne. Sprøytet inn sjokoladekrem.
Pyntet som på bildet, med lys krem og strøssel.

Ellers ser dere hvordan donuts er pyntet. Her bruker dere egen fantasi.

 

Kjøp ditt bakeutstyr fra Bakeren og Kokken. Klikk på bilder, og du kommer til side for kjøp.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg