Caprese vafler.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. norrona.net - Lifestyle tallerkener fra Benedikt serien.

Insalata Caprese, eller caprese-salat, er en italiensk matrett som lages av mozzarella, tomater, basilikum og olivenolje. Caprese serveres ofte som en antipasto. Torsdag 25 mars, var det Vaffeldagen. Mange holder seg til den ordinære oppskriften på vafler. Verdens beste vafler, er vist nok en oppskrift fra Sjømannskirken i København. (Se oppskrift -12 vafler).

Jeg kommer med en lavkarbovaffel, der smakene er typisk Italienske.

 

Oppskrift 12 vafler.

  • 2 stk. egg
  • 1 dl. sukker
  • 2 dl. TINE Skumma Kulturmjølk
  • 1 ½ dl. TINE Lettmelk 1,0 % fett
  • 1 dl. vann
  • 350 g. hvetemel
  • 1 ts. bakepulver
  • ½ ts. natron
  • 1 ts. vaniljesukker
  • ½ ts. kardemomme
  • 125 g. smeltet TINE Meierismør

Oppskrift på Lavkarbo Caprese vafler. (10-12 stk.)

  • 6 egg
  • 2 dl. soyamelk – uten sukker – 0 kbh.
  • 2 dl. fløte
  • 4 ss rømme/creme fraiche 35-37% fett.
  • 2 ss. sukrin.
  • 1 ts. Afrikansk snøflaksalt.
  • 3 ts bakepulver
  • 4 ss mandelmel
  • 2 ss sesammel
  • 4 ss – 80-100 gr.  smeltet meierismør
  • 5-6 ts fiberhusk.

Inneholder: 760 gr. – 2335 kcal.- 220,9 gr. fett – 17,2 gr. kbh. – 20,6gr. fiber – 59 gr. protein.
(Dette utgjør ca. 1,4 gr./kbh pr plate ved 12 stk. vafler.)

Fyll til vafler.

  • 2 stk. mozzarella i tynne skiver.
  • 30-40 basilikum blader.
  • 2 store tomater.
  • Olivenolje, salt og pepper – kvernet.
  • 6 blader hjertesalat – revet.

Inneholder: 495 gr. – 661 kcal. – 48 gr. fett. – 8,4 gr. kbh. – 3,8 gr. fiber – 47,2 gr. protein.

 

  1. Rør sammen alle ingredienser i Caprese oppskriften til en glatt røre.
  2. La røren stå å hvile i ca. 30 min. Røren vil tykne grunnet fiberhusken.
  3. Stek og avkjøl vafler.
  4. Vafler pyntes videre hjertesalat, tomater i skiver, mozzarella i tynne skiver og snittede basilikumblader.
  5. Kverne så litt salt og pepper på.
  6. Drypp litt olivenolje på til slutt.

Her er vafler også tilsatt spekeskinke.

Caprese Vafler.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg