Filet Black and white.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.

Dette er en rett der jeg har mikset svin og storfe. Lyst og mørkt kjøtt. Selv om begge kjøttslag regnes som rødt kjøtt, er her fargenyanser som gjør at retten får sitt navn. Kjøttstykker som ytrefilet, er magre kjøttstykker. Svin ytrefilet, renskåret,  har fettkonsentrasjon på 2-5%. Storfe ytrefilet, 2-3% fettkonsentrasjon. Stekt som medaljongbiffer, tar denne retten ikke lange tiden å lage.

 

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 150 gr. svin ytrefilet, eller indrefilet.
  • 150 gr. storfe ytrefilet.
  • 1 middels grønn spiss paprika.
  • 1 middels rød spiss paprika.
  • 1/2 rødløk.
  • 5 stk. aromasopp.
  • 10 stk. morenepoteter.
  • 1 fersk/ hermetisk maiskolbe.
  • 1,5 – 2 dl kremfløte.
  • 1 ts. støtet grønn pepper.
  • Margarin, olivenolje til steking.
  • Salt og pepper til krydring av maten.

Krydra.no – kokkengeir.  Følg denne linken til krydder brukt i maten.
kokkengeir10 er lagt til i listen, som gir deg 10% på kjøpet. Legg til mer krydder om du vil benytte deg av rabatten på annet krydder.

  1. Skjær svin ytrefilet i 4 like små biffer. Storfe ytrefilet deles i 2. La biffstykker få litt romtemperatur.
  2. Poteter vaskes og dampes i mikro eller i gryte, til poteter er passe møre. Noen mikroer, som min,
    har damp funksjon. Brukte 5 min i mikro i en dampboks. Tenker ca. 15 min i gryte.
    Maisen kokes med poteter.
  3. Soppen og løken,  kuttes i passe små terninger. Støtet pepper tilsettes.
  4. Freses så i litt smør, før fløten tilsettes. Krydres opp med salt og mer pepper om ønskelig.
    Sopp og løk gir ellers god smak til sausen.
  5. Kjøttet stekes ca. 2-3 min på hver side. Stek til det pipler væske/bloddråper på toppen. Snu biffer, og stek til det samme skjer. Du gar nå ca. medium biffer. Legg biffer til sides for å hvile under litt folie. Stek så maisen, poteter og paprika. Krydres med salt og pepper.
  6. Legg opp og nyt de gode smaker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg