Glutenfrie rundstykker.

Reklame | Krydra.no Krydder i maten.

Gårsdagen bød på bakst. Av den enkle, raske slagen, men gode og glutenfrie rundstykker. Av og til må jeg prøve ut oppskrifter andre står for. Denne oppskriften fant jeg på Fedon.no sine sider.
Regner med de fleste kjenner til Fedon sitt ståsted til kosthold, og vil ikke gå inn i det materie. På Fedon.no kan alle lese seg opp på innhold med gode intensjoner for å bedre kosthold og helse. Jeg ville teste ut om dette bakverket falt i smak, og det gjorde det.
Et rundstykke med høyt innhold av gode næringsrike ingredienser.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo.

Oppskrift gir ca. 8 stk. rundstykker.

  • 2 dl. valnøttkjerner.
  • 2 dl. sesamfrø – lyse.
  • 2 dl. havregryn – glutenfrie.
  • 2 egg.
  • 2-3 dl. vann.
  • 1 ss. (10 gr.) fiberhusk.
  • 1 ts. salt.
  • 0,5 dl. olivenolje, kaldpresset.
  • 1 ss. bakepulver.

Inneholder: 724 gr. – 2266 kcal. – 190 gr. fett – 56,3 gr. kbh. – 34 gr. fiber – 65,7 gr. protein – 11 gr. salt.

  1. Kjør valnøtter, sesam og havregryn i en foodprosessor til grovt mel.
  2. Ha i bakepulver, og kjør det litt til.
  3. Visp sammen egg, som tilsettes 2 dl. vann, salt og olje. Rør om.
  4. Rør godt om, og tilsett så fiberhusk. Rør godt om.
  5. Er røren for tykk, sper du med litt og litt vann.
  6. Hviler i 4 min, røren vil tykne.
  7. Sett ovnen på 200 °C.
  8. Finn en stekeplate, ha på bakepapir.
  9. Forme 8 like rundstykker. (Ca. 90 gr. stk.)
  10. Strø på litt sesam på hver, og stek så rundstykker i 20-25 min.
  11. Legg over et bakepapir om du synes de blir for brune for fort.

Disse blir luftige og gode.

 

Fedon rundstykker – glutenfrie.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg