Gresskarlasagne.

Høsten bringer med seg mange grønnsaker og frukter. Dette er for en kokk vell den tiden vi kan boltre oss i av mye flotte herligheter jorden gir oss. I retten som kommer nå, brukes kjøttet fra gresskar. Halloween står for trappene, så hvorfor ikke lage en rett med frukten som brukes å pynte de mange hjem med. Lasagne liker de aller fleste. Gresskar er en frukt fra Cucurbita slekten – en gresskar familen. Der finnes om lag 20 arter, der den mest kjente i familien er den oransje sorten – kjempegresskar. (Cucurbita maxima). Det er ikke vanlig å spise gresskar i rå tilstand. Smaken kan minne litt om gulrot, om du steker den i ovnen. Sødmen dukker frem når den eksponeres for varme. Litt olje, salt og pepper på før steking, og du har et garnityr til forskjellig mat.

 

Oppskrift 6 porsjoner.

  •  800 gr. kjøttdeig.
  • 1 liter h-melk
  • 1 liter gresskarkjøtt, uten kjerner.
  • 4 ss tomatpurè.
  • 1 pk. grovkvernede tomater.
  • 4 ss maizena.
  • 2 ss pizzakrydder.
  • Salt, pepper, aromat, rosmarin, fennikel frø.
  • 12 lasagneplater.
  • 200 gr. raspet ost på toppen.
  • Salat av 1 pk. ruccola, 1 hjertesalat, 2tomater, 1/2 agurk, 1 paprika,
  • 1 liten bx. mais.

Inneholder: 3254 kcal-187,4 gr. fett – 135 gr. kbh – 12,7 gr. fiber – 248,9 gr. protein-

 

Lag deg en god salat med høstens grønnsaker om du ønsker. Dressing eter valg. Godt brød, eller foccacia.

 

Kjøttdeig stekes og krydres med salt, pepper og knust rosmarin. Gresskarkjøttet kokes sammen med h-melk i ca. 20 min. Kjøres glatt i en blender, eller med stavmikser. Må siles etterpå. Tilbake i gryte. Smakes til med tomatpurè, tomat på boks, salt, pepper og pizzakrydder. Tyknes med maizena. Stekt kjøttdeig blandes i sausen. Lag så lasagne som vanlig. Lagvis med saus og plater. 4 lag, hvor du topper med saus, og raspet ost på toppen. Stekes på 180 grader i ca. 25 min. La stå og hvile i ca 10 min før servering, så lasagnen setter seg litt. God utnyttelse av gresskaret til Halloween. Kjerner kan du skylle lett i kaldt vann. Tørres, før du drypper lett olje over, og blander frø før du salter dem lett. Stekes gyllen brune på 200 grader. Flott snacks. Sprøtt og godt. Kan godt nyttes i salaten til lasagne.

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg