Gulasjsuppe med nudler.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

 

Gulasj er en gryterett/ suppe med kjøtt,  opprinnelse fra Ungaren. Navnets egentlige betydning er “Gjetermat”. (Info: detgladekjokken.no). Regnes som Ungarns nasjonalrett. Bestanddeler som finskåret storfekjøtt, paprikapulver, tomater/ tomatpure, løk, hvitløk, purre, poteter, nudler og brød. Retten er like god plantebasert.

Jeg brukte Elgstek, stekt – skivet og ternet i små terninger i retten. For å sette smaker, bruker jeg også litt suragurk og kraft av suragurken, litt sukker for å gi sødme, laurbærblad og buljongpulver. Retten ellers innehar mye smaker.

 

Oppskrift 2 porsjoner:

  • 150 gr. elgstek i terninger.
  • 1 stk. løk i terninger.
  • 2-3 skrellede poteter i terninger.
  • 2 stk tomater i terninger.
  • 1 stk paprika i terninger.
  • 3 ss. suragurk, småternet.
  • 2 laurbærblad, 2 ss. paprikapulver, 2 ss. tomatpure.
  • 2 stk. hvitløksfedd i terninger.
  • 1/2 pk. eggenudler.
  •  Små brødkrutonger.
  • Salt, pepper, grønnsaksbuljong.
    Ha olivenolje i en passe stor gryte. Ha i hakket løk og paprika og la det frese en stund.
    Tilsett så poteter, hakket tomat og laurbærblad. La frese litt til.
    Ha så i paprikapulver og tomatpure. 
    Må ikke frese for mye nå, da paprikapulver ikke smaker veldig godt når det brennes for lenge.
    Ha i 1 ltr. vann tilsatt 1 ss. buljongpulver.
    Ha i kjøttet.
    La koke i 15-20 min.
    Tilsett nudler de siste 3 min.
    Smake til med salt, pepper og litt sukker.
    Serveres med godt brød eller brødkrutonger som her.Krydder brukt i retten, er fra Krydra.no Her kommer link til bestilling. Bruk kokkengeir10 som kode, og du får 10% på din bestilling. Krydderbestilling.

Bestill ellers dine Miron glass, til oppbevaring av krydder.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg