Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.
I dag ble det laget smør med krydderier fra havet. Tang og alger. Tørket tang gir en herlig og litt intens lukt av hav. Du kjenner sjøen i nesen.
Sammen med røkt grønn pepper, som gir en duft av tau, og sitron som gir en syrlighet, er dette smaker som sammen med tang og alger som blir perfekt til fisk og skalldyr. Også i supper, sauser, og som her – som tilsetning i smør. Spennende og godt.
Til denne oppskriften trenger du:
- 500 gr. meierismør.
- 500 gr. plantemargarin.
- 3 ss. fersk kjørvel.
- 3 ss. fersk bladpersille.
- Skallet av 1 sitron – middels stor.
- 2 ts. grønn pepper, røkt – Krydra.no
- 2 ts. sjøsalt, tradisjonelt – Krydra.no
- 30 gr. tørket – støtet tang og grønnalge.
- Smøret legges på disken til det blir passe mykt.
- Kjørvel og persille finhakkes.
- Raspe sitronskall. Ikke det hvite kjøttet.
- Støtet grønn pepper.
Ingrediensene kjøres lett i en kjøkkenmaskin. - Tørket tang kjøres til pulver sammen med saltet. Bruk en kaffekvern eller støtes til pulver.
- Tangpulveret tilsettes i smøret, og kjøres så til alt er blandet godt inn.
- Vei så opp 200 gr. på hvert sitt bakepapir. Du får 5 stk.
- Rull til pølser, og legg pølsene i kjøleskapet til det er passe stivt.
- Pakk inn pølsene i clingfilm eller folie. Legges i frysen.Ta ut etter behov.
- Smøret har lang holdbarhet. Merkes med dato/år.
0 kommentarer