Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Oppskrift og linker til krydder som blir brukt.
Oppskrift 4porsjoner:
- 1-1,5 kg. kålrot i grove terninger.
- 2 middels gulrot i terninger.
- 4-5 poteter i terninger.
- 1,5-2 dl mat/kremfløte.
- 100 gr. godt smør.
- Krydder som salt, hvitt pepper, muskat og grønnsaksbuljong. (Krydra.no)
- Ha alt av grønnsaker og poteter i en gryte. Ha vann til litt over toppen av innholdet.
- Kok alt mørt – uten salt i vannet. Salt vil kunne gjøre stappen seig.
- Når alt er mørt nok, siler du av vannet.
- Kok opp fløten. Ha i smøret, og la det smelte.
- Tilsett fløte og smør i gryten. Bruk en stauker, og lag en grov stappe. Om du vil ha en finere stappe, kjøres det i en foodprosessor. Kalles da for purè.
- Smak til med krydder som nevnt over.
Passer godt til pinnekjøtt, salt lammelår mm.
Linker til krydder:
Tradisjonelt Sjøsalt, gourmet, håndhøstet – Krydra.no
eller annet salt.
Hvit pepper, hel – Økologisk – Krydra.no
Muskatnøtt, hel – Økologisk – Krydra.no
eller malt muskat.
Buljong, grønnsak, pulver – Økologisk – Krydra.no
0 kommentarer