Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Det er ikke helt klart når tradisjonen med å lage risboller startet i Norge, men det kan ha noe å gjøre med innføringen av puffet ris i 1930-årene. Puffet ris ble oppfunnet av den amerikanske kjemikeren Alexander P. Anderson i 1901, og ble markedsført som et sunt og lett frokostalternativ3. I Norge ble puffet ris solgt av Freia under navnet “Ris Crispies” fra 1934. Det er mulig at noen kreative husmødre fant på å blande puffet ris med sjokolade og smør for å lage en søt og sprø godbit til jul.
Mine risboller, er inspirert av julen, der kardemomme og kanel er tilsatt oppskriften.
Oppskriften gir ca. 50 boller.
- 1 pk. delfia fett – 250 gr.
- 2 plater kokesjokolade. Om du ønsker skikkelig smak, bruker du 70% sjokolade.
- 3 ts. kaffepulver.
- 1 ts. kardemomme.
- 1 ts. kanel.
- 1/2 ts. Hawaiisalt, sort lava, 1-2 mm. Støtet.
- 2 egg.
- 3 ss. sukker
- 1 pose puffet ris.
- Koke opp vann i en gryte.
- Finn en glass skål eller stålbolle som passer i gryten.
- Ha så i delfia fett, sjokolade, og la det smelte.
- Tilsett krydderet og kaffe, og rør godt om. La det bli lunkent.
- Pisk egg og sukker hvitt – til eggedosis.
- Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen, og puffet ris.
- Fordel massen i muffins former, og sett det til kjøling.
En fin gave å gi til de som har alt.
Registrert som kunde? Klikk her for å logge inn
Har du en kupong? Klikk her for å skrive inn koden din
Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10% på din bestilling.
0 kommentarer