Julens risboller.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Risboller

 

Det er ikke helt klart når tradisjonen med å lage risboller startet i Norge, men det kan ha noe å gjøre med innføringen av puffet ris i 1930-årene. Puffet ris ble oppfunnet av den amerikanske kjemikeren Alexander P. Anderson i 1901, og ble markedsført som et sunt og lett frokostalternativ3. I Norge ble puffet ris solgt av Freia under navnet “Ris Crispies” fra 1934. Det er mulig at noen kreative husmødre fant på å blande puffet ris med sjokolade og smør for å lage en søt og sprø godbit til jul.

Mine risboller, er inspirert av julen, der kardemomme og kanel er tilsatt oppskriften.

Oppskriften gir ca. 50 boller.

  • 1 pk. delfia fett – 250 gr.
  • 2 plater kokesjokolade. Om du ønsker skikkelig smak, bruker du 70% sjokolade.
  • 3 ts. kaffepulver.
  • 1 ts. kardemomme.
  • 1 ts. kanel.
  • 1/2 ts. Hawaiisalt, sort lava, 1-2 mm. Støtet.
  • 2 egg.
  • 3 ss. sukker
  • 1 pose puffet ris.
  1. Koke opp vann i en gryte.
  2. Finn en glass skål eller stålbolle som passer i gryten.
  3. Ha så i delfia fett, sjokolade, og la det smelte.
  4. Tilsett krydderet og kaffe, og rør godt om. La det bli lunkent.
  5. Pisk egg og sukker hvitt – til eggedosis.
  6. Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen, og puffet ris.
  7. Fordel massen i muffins former, og sett det til kjøling.

En fin gave å gi til de som har alt.

Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10% på din bestilling.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg