Reklame |
Lammekjøttet og sopp, er noe av høstens godbiter. Lam er det kjøttet jeg mener er det med mest smak. Sopp er der også mye av i skog og mark. Høsten gir oss ellers mye flotte grønnsaker, potet en av dem. Bare å flotte seg med det en ønsker.
Oppskrift 4 porsjoner.
- 600-800 gr. flatbiff av lam.
- 400 gr. småpoteter. Her brukt Trollpoteten – Småtroll. Bruk ellers den potet du ønsker.
- 16 cherrytomater.
- 2 stk. rødløk i strimler.
- 4 hvitløksfedd.
- 20 stk. røde stenfrie druer.
- 12 stk. aroma sopp, eller annen sop etter ønske.
- 1 pk. asparges bønner.
- 8 skiver Tulip bacon, eller annet bacon.
- 2 dl fløte.
- 2-3 ss Creme fraiche.
- 6 ss, olje.
- 2 ss smør.
- 2 tsj. Hawaiisalt, sort lava – Krydra.no
- 2 tsj. peppermiks, 4 pepper – Krydra.no
- 1 tsj. rosmarin – Krydra.no
- 1 tsj. timian – Krydra.no
- 2 ss. Saporoso balsamico – Pasto.no
- 1 tsj. maizena som jevning av sausen. Løses opp i litt kaldt vann.
Om ikke du er hendig og kan skjære ut flatbiffen av låret selv, kjøper du dette i en butikk som tilbyr stykningsdeler, som f. eks Meny. Svi av flatbiffen i pannen, før den krydres og settes i ovnen på 200 grader til den oppnår 62-67 grader i kjerne temp. Poteter skrelles, kokes lett møre, og stekes så i panne tilsatt olje og litt Kvitseidsmør/smør. Brunes lett, og krydres med rosmarin, salt og pepper. Litt balsamico – Saporoso på poteter like før servering. Gir god smak. Aromasopp skiver, freses i smør, tilsettes fløte og 1 ts maizena, salt, peppermiks og timian. Kokes ca.10 min. Rødløk og hvitløk freses lett, tilsettes druer og tomater. Freses sammen ca. 5 min. Krydres opp med salt, peppermiks og balsamico. Dette blir et saftig garnityr. Asparges bundet med bacon, stekes til bacon er brunet, og aspargesbønner er ferdig. En topp rett av lam.