Lavkarbo Fredag uke 1.

Salat med bogskinke og ost.

  • 50 gr. bogskinke på boks – eller skinke/bacon i terninger.
  • 50 gr. vellagret norvegia i terninger – eller annen fast ost.
  • 50 gr. agurk i terninger.
  • 1 tomat i båter.
  • 30 gr. stilkselleri i terninger.
  • 20 gr. majones.
  • 20 gr. sæterrømme.
  • Litt sitronsaft, salt, peppermiks og pizzakrydder.473 kcal –  39,7 g fett –  3,4 gr. kbh –  3,5 gr. fiber –  24,2 g protein.

Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og krydder til en dressing. Miks alle grønnsaker og bogskinke til en salat.

 

Lunsj: Salat med kylling og fetaost.

  • 30 gr. bladsalat/hjertesalat. Rives i biter.
  • 50 gr. agurk i terninger.
  • 30 gr. rødløk i biter.
  • 100 gr. fetaost i olje med oliven. (Apetina)
  • 50 gr. cherrytomat (ca. 5 stk), deles i to.
  • Salt, peppermiks. Litt sitronsaft.
  • 150 gr. kyllinglår, stekt med skinn.

448 kcal –  30,2 g fett –  6,3 gr. kbh –  3,3 g fiber –  36 g proteiner.

Salaten legges på en tallerken. Toppes med de andre grønnsaker og kylling.
Oljen fra Apetina osten, tilsettes litt sitronsaft salt og peppermiks, før den brukes som dressing på salaten.

 

Middag: Nakkekoteletter med wokede grønnsaker.

Oppskrift 2 personer.

Her kommer atter en rett med lavt karboinnhold, (kbh). Retten kan godt tilsettes poteter, og du har en fullbyrdet middag med høyere innhold av kbh for de som ønsker det.

  •  2 nakkekoteletter, ca. 300 gr.
  •  105 gr.blomkål.
  •  100 gr. brokkoli.
  •  75 gr. sjampinjong.
  •  25 gr. gulrot.
  •  50 gr. selleristang.
  •  1 dl fløte.
  •  1 ss soyasaus.
  •  Salt og peppermiks.
  •  2 ss smør.

136 gr. fett – 12,4 gr. kbh – 8,7gr. fiber – 88,4 gr. protein.

Start med å rense grønnsaker. Kuttes i strimler. Blomkål og brokkoli, beholdes i buketter. Stek koteletter til blod pipler på begge sider. Ikke for høy varme over tid. Ha smør i pannen, overøses koteletter til tider. La hvile mens grønnsaker stekes, blomkål og brokkoli dampes. Øke varmen på koteletter igjen. Ha i fløte, salt og peper, samt soyasaus. La putre litt før servering. Om poteter, kokes disse etter anbefaling på pakke. Ikke alle poteter kokes likt. Lykke til.

 

 

Kveldsmat: Avocado, skinke og rømme.

  • 1 stk. avocado (ca. 130 gr.) liten.
  • 4 ss rømme.
  • 100 gr. bogskinke/skinke i strimler. .
  • 2 ss hakket fersk gressløk.
  • Salt og peppermiks.

626 kcal –  57,9 g fett –  2,7 gr. kbh –  5,7 g fiber –  20,9 g protein.

 

Del avocado i 2. Ta ut steinen. Bruk en spiseskje for å ta kjøttet av avocado ut av skallet. Prøv å beholde avocadokjøttet så helt som mulig. Ha så 2 ss rømme i hvert hulrom i avocado. Salt og pepper på. Topp med skinke, og strø gressløk på toppen, sammen med litt med salt og pepper.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg