Salat med bogskinke og ost.
- 50 gr. bogskinke på boks – eller skinke/bacon i terninger.
- 50 gr. vellagret norvegia i terninger – eller annen fast ost.
- 50 gr. agurk i terninger.
- 1 tomat i båter.
- 30 gr. stilkselleri i terninger.
- 20 gr. majones.
- 20 gr. sæterrømme.
- Litt sitronsaft, salt, peppermiks og pizzakrydder.473 kcal – 39,7 g fett – 3,4 gr. kbh – 3,5 gr. fiber – 24,2 g protein.
Bland sammen majones, rømme, sitronsaft og krydder til en dressing. Miks alle grønnsaker og bogskinke til en salat.
Lunsj: Salat med kylling og fetaost.
- 30 gr. bladsalat/hjertesalat. Rives i biter.
- 50 gr. agurk i terninger.
- 30 gr. rødløk i biter.
- 100 gr. fetaost i olje med oliven. (Apetina)
- 50 gr. cherrytomat (ca. 5 stk), deles i to.
- Salt, peppermiks. Litt sitronsaft.
- 150 gr. kyllinglår, stekt med skinn.
448 kcal – 30,2 g fett – 6,3 gr. kbh – 3,3 g fiber – 36 g proteiner.
Salaten legges på en tallerken. Toppes med de andre grønnsaker og kylling.
Oljen fra Apetina osten, tilsettes litt sitronsaft salt og peppermiks, før den brukes som dressing på salaten.
Middag: Nakkekoteletter med wokede grønnsaker.
Oppskrift 2 personer.
Her kommer atter en rett med lavt karboinnhold, (kbh). Retten kan godt tilsettes poteter, og du har en fullbyrdet middag med høyere innhold av kbh for de som ønsker det.
- 2 nakkekoteletter, ca. 300 gr.
- 105 gr.blomkål.
- 100 gr. brokkoli.
- 75 gr. sjampinjong.
- 25 gr. gulrot.
- 50 gr. selleristang.
- 1 dl fløte.
- 1 ss soyasaus.
- Salt og peppermiks.
- 2 ss smør.
136 gr. fett – 12,4 gr. kbh – 8,7gr. fiber – 88,4 gr. protein.
Start med å rense grønnsaker. Kuttes i strimler. Blomkål og brokkoli, beholdes i buketter. Stek koteletter til blod pipler på begge sider. Ikke for høy varme over tid. Ha smør i pannen, overøses koteletter til tider. La hvile mens grønnsaker stekes, blomkål og brokkoli dampes. Øke varmen på koteletter igjen. Ha i fløte, salt og peper, samt soyasaus. La putre litt før servering. Om poteter, kokes disse etter anbefaling på pakke. Ikke alle poteter kokes likt. Lykke til.
Kveldsmat: Avocado, skinke og rømme.
- 1 stk. avocado (ca. 130 gr.) liten.
- 4 ss rømme.
- 100 gr. bogskinke/skinke i strimler. .
- 2 ss hakket fersk gressløk.
- Salt og peppermiks.
626 kcal – 57,9 g fett – 2,7 gr. kbh – 5,7 g fiber – 20,9 g protein.
Del avocado i 2. Ta ut steinen. Bruk en spiseskje for å ta kjøttet av avocado ut av skallet. Prøv å beholde avocadokjøttet så helt som mulig. Ha så 2 ss rømme i hvert hulrom i avocado. Salt og pepper på. Topp med skinke, og strø gressløk på toppen, sammen med litt med salt og pepper.