Lavkarbo Onsdag uke 1.

Frokost: Egg og røket laks.

  • 100 gr. røket laks.
  • 2 egg, kokt.
  • 40 gr. frokostsalat.
  • 30 gr. isbergsalat.
  • 50 gr. agurk /ca. 8 skiver.

570 kcal – 44,4 gr fett –  2,1 gr.  kbh –  0,7 gr. fiber –  40,2 g protein.

Strimle isbergsalat. Ha frokostsalaten – ( majones/ostemasse) på salaten. Kokte egg deles i to. Anrettes sammen med laksen på toppen av salaten. Agurken ved siden av.

Lunsj: Kyllingsalat med karrimajones.

  • 150 gr. kyllingfilet – stekt.
  • 100 gr. Isbergsalat – snittet.
  • 65 gr. tomat.
  • 30 gr. agurk.
  • 30 gr. selleristang.
  • 10 gr. purreløk.
  • 1 egg – kokt.
  • 40 gr. majones.
  • 2 ss sitronsaft.
  • 1/3 ts karri.
  • Salt og pepper.

640 kcal –  45 gr. fett –  4,8 gr. kbh –  3,7 gr. fiber –  52,2 gr. protein.

Bland majones, sitronsaft, karri, salt og pepper i en bolle. Miks alt det grønne, og legg dette på en tallerken. Den stekte kyllingen, strimles og anrettes på salaten. Pynt med egg. Smak til med salt og pepper om du ønsker noe mer smak.

 

Middag: Biffsnadder med rømme.

Biff snadder er en rett som har vært på menyer landet over i mange år. Her kommer en lavkarbo utgave, som godt kan oppgraderes til en rett med pommes frites og bearnaise saus om du vil. Her brukes der entrecote biff i strimler.

Oppskrift 2 personer.

  •  360 gr. storfe entrecote i strimler.
  •  4 buketter brokkoli.
  •  50 gr. rød paprika i strimler.
  •  50 gr. selleristang i strimler.
  •  50 gr. purreløk i strimler.
  •  6 stk. sjampinjonger i skiver.
  •  4 ss soyasaus. Lavkarbo
  •  1/2 dl kraft. Etter steking av kjøtter.
  •  Salt og pepper.
  •  2 ss sæter rømme.

Gjør klar alle grønnsaker. Start med å steke kjøttet. Brunes og tas bort fra stekepannen. Grønnsaker freses i olje. Kjøttet tilsettes etter 3-4 minutter. Vendes om, og krydres med salt, pepper og soyasaus. Kraften helles over. Kokes noe inn.

Serveres med pepperrømme på toppen.

60,6gr. fett – 10,7 gr. kbh – 8,6 gr. fiber – 83,9 gr. protein.

 

 

Kveldsmat: Eggerøre med bacon.

  • 2- 3 egg.
  • 100 gr. bacon – skivet og strimlet.
  • 1 stk. tomat i båter.
  • 50 gr. agurk i biter.
  • 30 gr. hjerte og ruccola salat.
  • 6 ss kremfløte.
  • Salt, pepper.

Med 3 egg – 846 kcal –  74,4 gr. fett –  4,8 gr. kbh –  1,9 g fiber –  38,3 g protein.

Rør sammen egg, fløte, salt og pepper. Stek bacon. Tilsett eggemassen når baconet er passe brunet. Rør til du får en eggerøre. Anrettes med salat, tomat og agurk.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg