Lavkarbo onsdag uke 2.

Frokost: Eggehakk med reker og purreløk.

  • 2 medium egg, kokt.
  • 100 gr. reker i lake – eller ferske rensede.
  • 75 gr. majones.
  • 20 gr. purreløk – finhakket.
  • 50 gr. lavkarbobrød. Oppskrift finner du i link på tidligere ukedager.
  • 15 gr. bladsalat/hjertesalat.
  • Litt salt, peppermiks og karri.

Hakk de kokte egg. Blandes i majonesen. Litt olivenolje i om du ønsker den mer smooth. Bland i purreløk. Krydre opp med salt, pepper og karri. Ha salatblad på brødskiven, topp med eggehakk og reker.

903 kcal –  82 gr. fett –  4,2 gr. kbh –  7,4 gr. fiber –  33,4 gr. protein.

 

Lunsj: Karbonade med stekt løk.

  • 200 gr. kjøttdeig, storfe 14%.
  • 40 gr. vårløk. Hakket.
  • 50 gr. sjalottløk. Hakket.
  • 1 stk. tomat – delt i 2. ( ca. 100 gr.)
  • 30 gr. agurk i skiver.
  • 50 gr. lavkarbobrød.
  • 15 gr. bladsalat. ( 1 stk.)
  • Salt, peppermiks.

Miks kjøttdeigen med litt vann, salt og peppermiks, samt litt av sjalottløken. Lag 2 like flate kaker. Stekes ca. 3-4 min på hver side. Om rå inni, litt lenger. La hvile ca. 5 min. Stek resten av løken, samt tomaten. Krydre med salt og pepper. Ha salatblad på brødet, og topp med karbonader og løk.

556 kcal –  36,8 g fett –  5,6 gr. kbh –  9,1 gr. fiber – 46,4 gr. protein.

 

Middag: Nakkekoteletter med wok grønnsaker.

  • 250 gr. nakkekotelett. (1 stk.)
  • 50 gr. blomkål.
  • 50 gr. brokkoli.
  • 50 gr. sjampinjong, eller annen sopp.
  • 30 gr. stangselleri.
  • 25 gr. rød paprika.
  • 2 ss. meierismør.
  • 1 ss. soyasaus – kan sløyfes.
  • 0,5 dl. fløte.
  • Litt karri, salt og peppermiks.

Kutt alle grønnsaker i strimler, eller små buketter. Stek koteletten i 5-6 min på hver side. Ikke for høy temp. Stek grønnsaker i en wok panne, eller i en stekepanne. Krydre med soyasaus, salt og pepper. Ha i fløte til slutt. Vendes.

996 kcal –  81,4 gr. fett –  7,7 gr. kbh –  4,9 gr. fiber –  56,1 gr. protein.

 

 

Kveldsmat: Egg med pålegg.

  • 2 egg – kokt.
  • 50 gr. lavkarbobrød.
  • 3 skiver ( ca. 40 gr..) Jarlsberg eller annen fast hvit ost.)
  • 3 skiver ( ca. 30 gr.) westfaler skinke/spekeskinke.
  • 30-40 gr. agurk.
  • 10 gr. smør/lettsaltet.
  • 20 gr. majones.

825 kcal –  64,3 gr. fett –  2,7 gr. kbh –  6,2 gr. fiber –  55,6 gr. protein.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg