Lavkarbo Søndag uke 2.

Frokost: Omelett med ost, skinke og sopp.

  • 3 egg.
  • 50 gr. baconost – smørbar.
  • 50 gr. sopp – sjampinjong.
  • 75 gr. bogskinke eller annen skinke.
  • 1 stk. tomat.
  • 50 gr. agurk.
  • 50 gr. hvit ost.
  • 50 gr. isbergsalat.
  • 2 ss smør.
  • Salt, peppermiks, litt pizzakrydder.
  • 3 ss vann.

Visp sammen egg, vann, salt, pepper og pizzakrydder.

Varm opp stekepannen. Ha i smør. La det smelte. Stek ternet skinke og sopp. Ha i eggerøren. Rør lett frem og tilbake, til egg begynner i stivne. La steke litt, før osten sprøytes ut av tuben som en pølse på den ene halvdelen. Vend den ene halvpart over den andre. La hvile i ca. 5 min vekk fra platen. Vendes så på en tallerken. Ha på grønnsaker.

664 kcal –  45,3 gr. fett –  3,4 gr. kbh .  4,2 gr. fiber –  58,6 g protein.

 

Lunsj: Ost og skinkeruller.

  • 3 osteskiver – Norvegia eller annen ost i skiver.
  • 3 skiver skinke. Skinkerull Westfaler.

Rull ost og skinke sammen.

240 kcal –  17,7 gr. fett –  0 gr. kbh –  0 g fiber –  20,1 g protein.

 

Middag: Dampet torsk med smørsaus.

  • 250 gr. torsk.
  • 100 gr. spisskål.
  • 100 gr. blomkål.
  • 50 gr. babygulrot, fryst.
  • 100 gr. smør.
  • 2 ss creme fraiche.
  • Salt og peppermiks. Litt dill. 1 sitronbåt.

Koke opp vann med salt. Dampe kål, blomkål og gulrot  i ca. 3-4 min. Kok opp vann med salt til torsken. La torsken trekke i ca. 8-10 min, til midtbein kan løsnes fra fisken. Ha smør, creme fraiche, salt pepper og dill i en gryte. Varme dette opp til smøret er smeltet, og du kan vispe sammen til en god smørsaus.

1118 kcal – 96 gr. fett –  8 gr. kbh –  6,7 gr. fiber –  52,4 gr. protein.

 

 

Kveldsmat: Knekkebrød, ost og agurk.

  • 3 stk. knekkebrød – lavkarbo.
  • 20 gr. smør.
  • 3 skiver Jarlsberg.
  • 6 skiver agurk.

414 kcal –  35,6 gr. fett –  3,4 gr. kbh – 6,8 gr. fiber –  16,8 gr. protein.

Oppskrift på knekkebrød. Gir ca. 30 stk. 15 pr brett.

  •  2 dl solsikkekjerner, ca. 130 gr.
  •  1,5 dl linfrø, ca. 100 gr.
  •  1 dl sesamfrø, ca. 60 gr.
  •  0,5 dl gresskarfrø, ca. 35 gr.
  •  2,5 dl kruskakli, ca .55 gr.
  •  2 ss fiberhusk, ca. 15 gr, eller psyllium.
  •  1 ts salt.
  •  1 ts natreen, flytende.
  •  5-6 dl kaldt vann.

Totalt ca. 400 gr. Gir ca. 118 gr. kbh. Ca. 0,9 gr. kbh. pr knekkebrød.

Bland alt sammen til en god røre. Fordel røren ut over 2 stekeplater  med stekepapir. Brukes det billige slagen, sprayer du med fett. Stekes på 160 grader i ca. 10 min. Tas ut og deles så opp i 15 like deler pr brett. Tilbake i ovnen på samme temp i ca. 45-50 min. Deles opp og avkjøles. Bør ligge i kakeboks, eller i papirpose for ikke å bli seige.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg