Frokost: Omelett med ost, skinke og sopp.
- 3 egg.
- 50 gr. baconost – smørbar.
- 50 gr. sopp – sjampinjong.
- 75 gr. bogskinke eller annen skinke.
- 1 stk. tomat.
- 50 gr. agurk.
- 50 gr. hvit ost.
- 50 gr. isbergsalat.
- 2 ss smør.
- Salt, peppermiks, litt pizzakrydder.
- 3 ss vann.
Visp sammen egg, vann, salt, pepper og pizzakrydder.
Varm opp stekepannen. Ha i smør. La det smelte. Stek ternet skinke og sopp. Ha i eggerøren. Rør lett frem og tilbake, til egg begynner i stivne. La steke litt, før osten sprøytes ut av tuben som en pølse på den ene halvdelen. Vend den ene halvpart over den andre. La hvile i ca. 5 min vekk fra platen. Vendes så på en tallerken. Ha på grønnsaker.
664 kcal – 45,3 gr. fett – 3,4 gr. kbh . 4,2 gr. fiber – 58,6 g protein.
Lunsj: Ost og skinkeruller.
- 3 osteskiver – Norvegia eller annen ost i skiver.
- 3 skiver skinke. Skinkerull Westfaler.
Rull ost og skinke sammen.
240 kcal – 17,7 gr. fett – 0 gr. kbh – 0 g fiber – 20,1 g protein.
Middag: Dampet torsk med smørsaus.
- 250 gr. torsk.
- 100 gr. spisskål.
- 100 gr. blomkål.
- 50 gr. babygulrot, fryst.
- 100 gr. smør.
- 2 ss creme fraiche.
- Salt og peppermiks. Litt dill. 1 sitronbåt.
Koke opp vann med salt. Dampe kål, blomkål og gulrot i ca. 3-4 min. Kok opp vann med salt til torsken. La torsken trekke i ca. 8-10 min, til midtbein kan løsnes fra fisken. Ha smør, creme fraiche, salt pepper og dill i en gryte. Varme dette opp til smøret er smeltet, og du kan vispe sammen til en god smørsaus.
1118 kcal – 96 gr. fett – 8 gr. kbh – 6,7 gr. fiber – 52,4 gr. protein.
Kveldsmat: Knekkebrød, ost og agurk.
- 3 stk. knekkebrød – lavkarbo.
- 20 gr. smør.
- 3 skiver Jarlsberg.
- 6 skiver agurk.
414 kcal – 35,6 gr. fett – 3,4 gr. kbh – 6,8 gr. fiber – 16,8 gr. protein.
Oppskrift på knekkebrød. Gir ca. 30 stk. 15 pr brett.
- 2 dl solsikkekjerner, ca. 130 gr.
- 1,5 dl linfrø, ca. 100 gr.
- 1 dl sesamfrø, ca. 60 gr.
- 0,5 dl gresskarfrø, ca. 35 gr.
- 2,5 dl kruskakli, ca .55 gr.
- 2 ss fiberhusk, ca. 15 gr, eller psyllium.
- 1 ts salt.
- 1 ts natreen, flytende.
- 5-6 dl kaldt vann.
Totalt ca. 400 gr. Gir ca. 118 gr. kbh. Ca. 0,9 gr. kbh. pr knekkebrød.
Bland alt sammen til en god røre. Fordel røren ut over 2 stekeplater med stekepapir. Brukes det billige slagen, sprayer du med fett. Stekes på 160 grader i ca. 10 min. Tas ut og deles så opp i 15 like deler pr brett. Tilbake i ovnen på samme temp i ca. 45-50 min. Deles opp og avkjøles. Bør ligge i kakeboks, eller i papirpose for ikke å bli seige.