Lavkarbo – Tirsdag uke 1.

Frokost – Omelett med skinke – 1 porsjon.

  • 2 stk. egg.
  • 4 ss kremfløte og like mye vann.
  • 3 skiver (ca.36 gr.) kokt skinke.
  • 2 skiver (ca. 20 gr. ) Jarlsberg/gulost.
  • 10 gr. purreløk i skiver.
  • 30 gr. salat – bladsalat eller rapidsalat, som inneholder noe mindre kbh.
  • 1 tomat, ca. 100 gr.
  • Salt og pepper. Litt pizzakrydder som smaksforsterker.

428 kcal, 32,8 g fett –  3,6 gr. kbh –  1,7 g fiber –  28,8 g protein.

Rør sammen egg, fløte, vann, salt og pepper. Fres lett kuttet skinke og purreløk i litt smør. Tilsett eggemassen. Rør lett om, til det begynner å tykne. Tilsett så raspet ost. Rør lett om, før du legger på lokk og lar det stivne til omelett er stivnet på toppen, eller du kan velte halve omeletten over den andre siden, la sette seg i ca. 1-2 min før servering med salat og tomat.

 

Lunsj – Salat med tunfisk og fetaost.

  • 100 gr. Hjerte og ruccola salat.
  • 100-150 gr. tunfisk i olje.
  • 100 gr. Fetaost med oliven.
  • 0,5 stk. (ca. 50 gr.) tomat i båter.
  • 30 gr. agurk.
  • 20 gr. rødløk i terninger.

Kutt hjertesalat i passe strimler, eller riv den opp i grove biter. Tilsett ruccola og bland.
Legg salaten på en tallerken. Ha på tunfisken, ta vare på oljen. Den kan blandes med litt sitronsaft, sitronpepper og  litt dill om du vil. Brukes som dressing. Topp tunfisken med fetaost, agurk kuttet i strimler, rødløk og pynt med tomatbåter og en sitronbåt. Ha dressing på til slutt.

361 kcal, 24,1 g fett –  6,7 gr. kbh –  4 g fiber –  27,7 g proteiner.

 

Middag – Dampet laks med aspargesbønner,  blomkål og sellerirot purè. (4 porsjoner).

  • 700-800 gr. laksefilet.
  • 120 gr. aspargesbønner.
  • 250 gr. spinatblader – rå. (1 liten pose)
  • 480-500 gr. blomkål. (1 stk. stor)
  • 200 gr. sellerirot.
  • 2 ss cremè fraiche.
  • 4 båter sitron.
  • Salt og pepper/sitronpepper.
  • 50 gr. smør.

217,9 g fett –  23,8 gr. kbh –  28 gr. fiber –  164,2 gr protein.
Oppskrift deles på 4 for å finne karbohydrat innholdet mm pr.porsjon – ca 6 gr. kbh/stk.

Del blomkål og selleri i passe biter. Kokes møre. Siles, og røres i cremè fraiche. Smør, salt og pepper som smak. Ha vann og salt i en passe stor gryte. Kok opp vannet. Ha i 4 fiskefileter, og slå ned varmen så fisken kun trekker – ikke koke. Trekkes i ca. 8-10 min. Kutt av kvist enden på aspargesbønner, som så dampes lett i saltet vann i ca. 3-4 min.
Siles og vendes i litt smør og pepper. Spinaten freses lett i litt smør. Når den er ferdig, saltes og pepres den. Anrett fisken på pureen. Pynt med spinat, aspargesbønner og sitron.

 

 

Kvelds – Ostesnack med tilbehør.

  • 30 gr. av Norzola blåmuggost.
  • 30 gr. brie, hvitmuggost.
  • 30 gr. Cremè cherrie.
  • 30 gr. agurk i skiver.
  • 30 gr. selleristang.
  • 75 gr. cherrytomat.
  • 1 kopp – 2,5 dl grønn te – natreen suketter som søtning.

 

29,6 g fett –  2,7 gr. kbh –  2 g fiber –  16 g protein.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg