Lavkarbo torsdag uke 1.

Frokost: Egg, reker og majones.

  • 2 stk. egg, kokt.
  • 100 gr. reker i lake.
  • 25 gr. bladsalat.
  • 50 gr. majones.
  • 10 gr. purreløk i skiver.
  • Salt og pepper, samt litt sitronsaft.

588 kcal –  51,9 gr. fett – 2 gr. kbh –  0,5 gr. fiber –  28 g protein.

Bland reker inn i majonesen. Krydre opp med salt, pepper og litt sitronsaft. Kokte egg deles, legges på salatblad, og toppes med rekesalat. Purreløk som pynt.

 

Lunsj: Salat med ost og skinke. (Bytt skinke med kylling om du vil).

  • 3 skiver (ca. 36 gr.) skinke.
  • 3 skiver (ca. 30 gr. ) norvegia el. annen fast hvit ost.
  • 50 gr. isbergsalat. Snittet.
  • 6 stk. cherrytomat.
  • 6 skiver agurk.
  • 30 gr. stilkselleri. Ternet.
  • 5 ss olivenolje. 2 ss balsamico.
  • Salt og peppermiks.

616 kcal –  58,8 g fett 4,4 gr.  kbh  3 g fiber – 15,8 g protein.

Snittet salat, mikses med agurk, tomat og selleri. Legg skinke i osten, og rull. Snittes og legges på salaten. Rør sammen olje, balsamico og krydder. Helles over salaten, eller vendes inn i salaten før oste og skinke legges på toppen.

 

Middag: Baconsvøpt laksefilet på blomkålris.

En rett rik på vitaminer, proteiner, fett, og fiber. Dagen blir fullkommen.
Smaksatt med sitron og estragon.

Oppskrift 2 personer.

  •  250 gr. laksefilet. 2 fileter.
  •  5 skiver bacon.
  •  100 gr. spinat.
  •  150 gr. blomkål, raspet.
  •  100 gr. brokkoli, 4 buketter.
  •  50 gr. raspet gulrot.
  •  1 dl fløte.
  •  1 ts. estragon.
  •  2 sitronskiver.
  •  Salt og pepper.

110,6 gr. fett – 12,2 gr. kbh – 10,3 gr. fiber – 76 gr. protein.

Spinaten stekes ca. 2 min. Litt salt og pepper. Baconskiver legges ut tett i tett, spinat fordeles over halvpart av bacon. Laksefileten legges på nederste del. Laksen surres i baconet. Stekes så på alle kanter. Stekeovn settes på 200 grader. Laksen stekes i ovn ca. 8 min. Raspet blomkål kokes i vann i ca 5-10 min. Litt salt i vannet. Fløte kokes med estragon, salt, pepper og litt sitron. Kokes noe inn. Brokkoli dampes i ca. 3 min. Gulroten stekes i litt smør. Laksefileten deles i to. Kan godt være litt rosa i midten.

 

Kveldsmat: Tomatsalat Caprese.

Denne retten er en Italiensk rett. En av de mest brukte forretter.

 

  • 1 stk. tomat i skiver.
  • 1 stk. (ca.  125 gr.) mozzarella i skiver.
  • 5 – 6 store blader basilikum, snittes.
  • 4-5 ss olivenolje.
  • Salt og peppermiks.
  • 2 ss sitronsaft.

Rør sammen olje, sitron og krydder. Legg lagvis tomat og mozzarella i skiver. Toppes med basilikum, og overøses oljedressing til slutt.

676 kcal –  63,5 gr.  fett, 2,6 gr. kbh –  1,2 g fiber –  23,5 g protein.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg