Lussekatter.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Lussekatter.
Lussekatter.

 

Oppskrift gir 30 stk. a ca. 75 gr.

  • 150 gr. smør – margarin.
  • 6 dl. h-melk, eller annen melk. Bruk melk/laktosefri melk om ikke du tåler dette.
  • 50 gr. gjær – eller 1 pk. tørrgjær.
  • 150 gr. sukker.
  • 2 ts. kardemomme.
  • 1/2 ts. salt.
  • 1 gr, safran – eller 1/2 ts. gurkemeie.
  • 13 dl. hvetemel.
  • Egg til pensling.
  • Rosiner til pynt.
  1. Varm opp melk, smør og sukker. La dette bli fingervarmt. Ca. 37 grader.
  2. Rør inn den ferske gjæren, om du bruker det. Om tørrgjær, tilsettes den melet.
  3. Ha melet i en kjøkkenmaskin, tilsatt kardemomme, safran/ gurkemeie, og salt.
  4. Ha i melkeblandingen, og la deigen eltes i ca. 10 min. Deigen skal akkurat slippe bollen.
  5. La deigen heve til det dobbelte. Vei så opp til deigemner, 30 stk.
  6. Lag pølser, og form disse til lussekatter.
  7. La lussekatter heve 15 min. Pensle og pynte med rosiner.
  8. Stekes på 200 grader i 10 min.
Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10% på din bestilling.
1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg