Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Oppskrift gir 30 stk. a ca. 75 gr.
- 150 gr. smør – margarin.
- 6 dl. h-melk, eller annen melk. Bruk melk/laktosefri melk om ikke du tåler dette.
- 50 gr. gjær – eller 1 pk. tørrgjær.
- 150 gr. sukker.
- 2 ts. kardemomme.
- 1/2 ts. salt.
- 1 gr, safran – eller 1/2 ts. gurkemeie.
- 13 dl. hvetemel.
- Egg til pensling.
- Rosiner til pynt.
- Varm opp melk, smør og sukker. La dette bli fingervarmt. Ca. 37 grader.
- Rør inn den ferske gjæren, om du bruker det. Om tørrgjær, tilsettes den melet.
- Ha melet i en kjøkkenmaskin, tilsatt kardemomme, safran/ gurkemeie, og salt.
- Ha i melkeblandingen, og la deigen eltes i ca. 10 min. Deigen skal akkurat slippe bollen.
- La deigen heve til det dobbelte. Vei så opp til deigemner, 30 stk.
- Lag pølser, og form disse til lussekatter.
- La lussekatter heve 15 min. Pensle og pynte med rosiner.
- Stekes på 200 grader i 10 min.
Registrert som kunde? Klikk her for å logge inn
Har du en kupong? Klikk her for å skrive inn koden din
Bruk kokkengeir10 ved bestilling, og få 10% på din bestilling.
1 kommentar
Nam.. ☺️