Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Minestrone er en deilig italiensk suppe som er både allsidig og smakfull. Den lages tradisjonelt med en blanding av sesongens grønnsaker, bønner, pasta og noen ganger kjøtt eller bacon. Det fine med minestrone er at du kan tilpasse den til ingrediensene du har tilgjengelig—en perfekt rett for å “rydde ut kjøleskapet”. Minestrone col Pesto, er oppskrift fra Liguria. Oversatt, blir dette Grønnsakssuppe med pesto.
Oppskeift 4-6 personer.
- 300 gr. friske borlotti bønner (røde bønner). Eller 200 gr. tørkede, som må bløtlegges over natten.
- 4 små kokefaste poteter. Asterix, Beate el.
- 2 gulrøtter.
- 1 liten purre.
- 2 grener stilkselleri.
- 1 squash – eller 2 små.
- 1 løk – gul/kepa.
- 4 ss olivenolje – olje til å dryppe over.
- 2 tomater – gjerne San Marzano tomat, eller plommetomater.
- 50 gr. borago(agurkurt), event. med blomster, eller sitrontimian.
Klart, får du ikke fatt i dette, kan du jukse ved å bruke timian og litt raspet sitronseste. - 150 gr. pasta – fortrinnsvis kort og tykk pasta.
- 2 ss pesto. Kjøpes ferdig, eller oppskrift som her. Pesto.
I denne oppskriften er det brukt ramsløk og mandler. Bruk basilikum istedenfor ramsløk, pinje for mandler om ønsket. Ramsløken er snart å kunne plukke. Mars til juni. - 4 ss nyrevet Parmesan, salt, nykvernet pepper.
Tilberedningstid ca. 1,5 time.
** Sitronseste, refererer til finrevet eller skåret sitronskall som brukes i matlaging og baking for å tilføre en intens sitronsmak. Det er her mange av sitronens essensielle oljer og smak sitter.
- Koke opp en gryte med grønnsakskraft eller buljong.
- Ha i bønner og oppskårne grønnsaker. Kuttes i passe tynne skiver eller terninger.
- Om du bruker tørkede, bløtlagt over natten, må disse kokes separat i ca 15 min før de går i suppen.
- Rør i olivenolje og legg på lokk.
- La det småkoke i ca. 30 min på svak varme til det er blitt en tykk suppe. Tykk i den forstand at den koker noe inn – væske fordamper.
- Tomater skåldes i kokende vann. Ta ut stilkfestet og skjær et kryss i toppen, før du har tomater i det kokende vannet. Trekker i ca. 1 min. Has over i godt kaldt vann. Tomater vil slippe skallet etter hvert. Om ikke, har du dem over i det kokende vannet noe lenger.
- Hakk tomater i passe terninger. Vask boragobladene og hakk dem. Kan bruke mangoldblader også. Om timian, skylles denne lett. Ha så begge deler i suppen, og la det småkoke i 15 min.
- Pasta tilsettes. Den kan trekke ferdig i suppen, eller du koker den ferdig før den tilsettes.
- Bland pesto med en øse av suppen, før den røres i suppen.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Ved servering, raspes parmesan over, og kvernet pepper.
- Pynt med borago, mangoldblader eller timian (og seste.)
- Serveres gjerne med godd brød, foccacia el.
Hvis du ikke får tak i borlotti bønner, kan andre bønner brukes.
Bli kokke i dag.