Kylling, er for det meste lite fett i. I en kur/ livsstil som keto/lavkarbo, leter en derfor etter kjøtt med mye fettinnhold. Kylling overlår, er derfor det vi er ute etter her, da denne delen av kylling inneholder 16 gr. fett / 100 gr. Sammen med smør og olje, tilføres der enda mer fett, slik at retten har nok fettinnhold. Her anrettet sammen med urtesmør og smørstekte grønnsaker, samt panert med ost, som også inneholder mye fett. Utover dette, har jeg prøvd ut Isot biber, eller urfa biber, som er en nærmest svart chili fra sørøst Tyrkia. Dette er et sterkt krydder og smaksrikt krydder, elsket av kokker og matentusiaster over hele verden. Krydret med chili på slutten av stekingen, slik at den ikke skulle svi. Den blander seg da i smøret under steking, og gir god smak.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 4 stk. passe overlår – (ca. 300 gr.) T
- 50 gr. raspet gouda, eller parmesan, annen type med god smak.
- 175 gr. sjampinjonger, delt i 4.
- 50 gr. rødløk i båter.
- 40 gr. selleristang i strimler.
- 40 gr. grønn paprika i strimler.
- 1 mdls. tomat i båter. (100 gr.)
- 2 ss. Ca. 50 gr.) olivero smør.
- 2 egg. Vispes sammen.
- 1 tsj. Banasura sort pepper, røkt – Krydra.no
- 1 tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
- 1/2 tsj. Isot chili, 30 000 – 50 000 scoville. – Krydra.no
- 4 ss. olivenolje – til steking.
- 50 gr. urtesmør.
1932 kcal – 166,8 gr. fett – 6,3 gr. kbh – 7,1 gr. fiber – 98,2 gr. protein.
Oppskrift på kryddersmør – urtesmør.
Grillsmør, her med smaken av fersk ramsløk. Sterk og god smak.
- 1 pk. normalsaltet smør, eller annet smør. ( Kviteseid).
- 0,5 dl olivenolje.
- 200 gr. ramsløk.
- 2 ts grov sort pepper.
- Saften av 1 sitron.
- Sesten / gule skallet av 1 sitron. Raspet.
Her kan du bytte ut ramsløken med smak du ønsker på smøret. Være seg hvitløk, basilikum, gressløk/løk, mm. Her er det kun fantasien som stopper deg. Her er ramsløk benyttet.
Kjør alt glatt i en foodprosessor. Legg det så på et stykke matpapir, rull og skvis inn sidene, slik at du får en flott rull, eller flere om du vill. Kan godt fryses. Pass da på å pakke godt inn, da det ellers vil sette smak på annet i frysen. Kjempe til topping på biffer, smakstilsetting i sauser, pasta osv.
Hovedrett.
Bein fjernes fra overlår ved at du snitter lett rundt beinet. Bank det eventuelt lett ut. Tørres, vendes i mikset egg og raspet ost. Stekes så i 1 ss olivero smør og litt olje. Stekes gyllen brun på begge sider. Når dette steker, freser du grønnsaker i smør og olje. Ca. 5-10 min. Ha tomater i de siste 2 minutter. Støt pepper, og bland inn saltet. Krydre grønnsaker og kylling med blandingen. Kyllingen krydres under siste del av steking med chili. Stekes sprøtt.