Ovnsbakt havabbor.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett. Mye økologisk.

For litt siden, fikk jeg levert 2 stk. Hybrid stekepanner fra Gladkokken. Gladkokken har startet med netthandel med gryter, stekepanner , sautèpanner og støpjern. Det opplyses at det er utdstyr med høy kvalitet. Til nå, har jeg testet mine 2 hybrid stekepanner, og de kan absolutt anbefales. Jeg bruker vanlig redskap, har vasket dem i oppvaskmaskinen en del ganger.
Ikke noe til nå som tilsier at stekepanner har endret stekeyte, eller tatt skade av oppvasken, som mange andre stekepanner ville gjort. Mine 2 hybrid stekepanner er Ø24 og Ø28, som nå ligger med de gode priser på nettsiden til Gladkokken. Ref. link. Hybrid stekepanne Ø24 – Ø28.

Min rett som her er nevnt, Ovnsstekt havabbor, er nettopp laget i Ø28. Hybrid stekepannen går greit i stekeovnen, da den tåler høy varme.

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 2 stk. passe store havabbor.
  • 1/4 grønn squash.
  • 1/4 gul squash.
  • 1 middels rød paprika.
  • 6 små buketter av en brokkoli.
  • 3 middels poteter.
  • 1 stor tomat.
  • 1 dl hvitvin.
  • Salt, hvitt pepper, litt fersk timian eller salvie, 2 ss sitronsaft.
  • Nøytral olje og godt smør til steking av grønnsaker og fisk.
  1. Rens og vask fisken godt på utsiden og innsiden. Skrap gjerne skjell av fisken.
    Skjær snitt som vist på bildet. Stek fisken i hybrid stekepannen i litt olje på den ene siden før du snur fisken.
    Krydre med salt og pepper, før du setter den i stekeovnen på 180 ºC i ca. 20 min. Legg så fisken over i en ildfast form, med noen skiver sitron på toppen.
  2. I tiden fisken steker, kutter du opp grønnsaker og poteter i passe terninger/biter. Stekes i olje og smør.
    Krydre med salt, pepper, brokkoli og friske urter helt til slutt, like før du skal servere.

Bildet viser Havabbor tatt ut av Hybrid stekepanne, lagt over i en ildfast form slik at den ikke steker videre på ettervarmen fra stekepannen. Hviler og setter seg før servering.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg