Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett. Mye økologisk.
For litt siden, fikk jeg levert 2 stk. Hybrid stekepanner fra Gladkokken. Gladkokken har startet med netthandel med gryter, stekepanner , sautèpanner og støpjern. Det opplyses at det er utdstyr med høy kvalitet. Til nå, har jeg testet mine 2 hybrid stekepanner, og de kan absolutt anbefales. Jeg bruker vanlig redskap, har vasket dem i oppvaskmaskinen en del ganger.
Ikke noe til nå som tilsier at stekepanner har endret stekeyte, eller tatt skade av oppvasken, som mange andre stekepanner ville gjort. Mine 2 hybrid stekepanner er Ø24 og Ø28, som nå ligger med de gode priser på nettsiden til Gladkokken. Ref. link. Hybrid stekepanne Ø24 – Ø28.
Min rett som her er nevnt, Ovnsstekt havabbor, er nettopp laget i Ø28. Hybrid stekepannen går greit i stekeovnen, da den tåler høy varme.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 2 stk. passe store havabbor.
- 1/4 grønn squash.
- 1/4 gul squash.
- 1 middels rød paprika.
- 6 små buketter av en brokkoli.
- 3 middels poteter.
- 1 stor tomat.
- 1 dl hvitvin.
- Salt, hvitt pepper, litt fersk timian eller salvie, 2 ss sitronsaft.
- Nøytral olje og godt smør til steking av grønnsaker og fisk.
- Rens og vask fisken godt på utsiden og innsiden. Skrap gjerne skjell av fisken.
Skjær snitt som vist på bildet. Stek fisken i hybrid stekepannen i litt olje på den ene siden før du snur fisken.
Krydre med salt og pepper, før du setter den i stekeovnen på 180 ºC i ca. 20 min. Legg så fisken over i en ildfast form, med noen skiver sitron på toppen. - I tiden fisken steker, kutter du opp grønnsaker og poteter i passe terninger/biter. Stekes i olje og smør.
Krydre med salt, pepper, brokkoli og friske urter helt til slutt, like før du skal servere.
Bildet viser Havabbor tatt ut av Hybrid stekepanne, lagt over i en ildfast form slik at den ikke steker videre på ettervarmen fra stekepannen. Hviler og setter seg før servering.