Påskekake med epler og jordbær.

Påsken er for mange familieselskapenes tid. Dette året er et annerledes år, med Covid – 19 som sitter hardt i mange byer, tettsteder og kommuner. En kan ikke invitere til de hyggelige sammenkomster som før. I disse tunge stunder, kommer jeg her med en saftig og god kake, med påskens farger. Håper den gir dere litt hygge i egen stue, uten for mange tilstede.

 

Kakeform 26 cm.

Kakebunn:

  • 6 eggehviter.
  • 100 gr. sukrin melis – eller vanlig melis.
  • 200 gr. mandelmel.
  • 1 ts. bakepulver.
  1. Sett stekeovn på 165 °C.
  2. Stivpiske eggehviter og melis.
  3. Rør forsiktig inn mandelmel tilsatt bakepulver.
  4. Ha over i smurt 26 cm rundform belagt med bakepapir i bunn.
  5. Stek kaken i 25-30 min. Legg folie på topp om den blir for brun.

Fyll og pynt til kaken:

  • 5 epler skrelles og kuttes opp i tynne båter.
  • Stekes så i litt smør – tilsettes etter litt – 2 ts.  kanel og 3 ss. Sukrin Goald.
  • 6 stk. jordbær i båter.
  • 2 dl jordbærgele – hakket i terninger. Følg oppskrift på pakken.

 

  • 6 eggeplommer.
  • 3 dl. kremfløte.
  • 3 dl. h – melk.
  • 100 gr. sukkererstatning – Sukrin el.
  • 1 ts. vaniljesukker.
  • 5-6 gelatinplater – bløtlegges i kaldt vann i ca. 10-15 min.
  1. Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljesukker.
  2. Rør sammen eggeplommer.
  3. Tilsett eggeplommer  litt oppkokt fløte og melk, og hell dette så tilbake i fløteblandingen.
  4. Gi dette så et oppkok –  til første par bobler vises.
  5. Klem vannet ut av gelatinplater, og rør dem så inn i fløteblandingen. Rør godt om.
  6. La dette kjøle noe ned.

Montere – lage kaken:

  1. Kakebunnen kjøles noe ned etter den kommer ut av ovnen. Skal være i formen.
  2. Sil litt av fløte/eggeblandingen på kakebunnen, og sett den til kjøling ca. 30 min.
  3. Epler fordeles så godt på bunnen.
  4. Sil så resten av fløte/eggeblandingen over.
  5. Settes kjølig til kremen setter seg. Ca. 3 timer.
  6. Pyntes til slutt med jordbær og hakket gele.

Påskekake med epler og jordbær.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakebunn.Stekte epler.Fylt kakebunn.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg