Påsken er for mange familieselskapenes tid. Dette året er et annerledes år, med Covid – 19 som sitter hardt i mange byer, tettsteder og kommuner. En kan ikke invitere til de hyggelige sammenkomster som før. I disse tunge stunder, kommer jeg her med en saftig og god kake, med påskens farger. Håper den gir dere litt hygge i egen stue, uten for mange tilstede.
Kakeform 26 cm.
Kakebunn:
- 6 eggehviter.
- 100 gr. sukrin melis – eller vanlig melis.
- 200 gr. mandelmel.
- 1 ts. bakepulver.
- Sett stekeovn på 165 °C.
- Stivpiske eggehviter og melis.
- Rør forsiktig inn mandelmel tilsatt bakepulver.
- Ha over i smurt 26 cm rundform belagt med bakepapir i bunn.
- Stek kaken i 25-30 min. Legg folie på topp om den blir for brun.
Fyll og pynt til kaken:
- 5 epler skrelles og kuttes opp i tynne båter.
- Stekes så i litt smør – tilsettes etter litt – 2 ts. kanel og 3 ss. Sukrin Goald.
- 6 stk. jordbær i båter.
- 2 dl jordbærgele – hakket i terninger. Følg oppskrift på pakken.
- 6 eggeplommer.
- 3 dl. kremfløte.
- 3 dl. h – melk.
- 100 gr. sukkererstatning – Sukrin el.
- 1 ts. vaniljesukker.
- 5-6 gelatinplater – bløtlegges i kaldt vann i ca. 10-15 min.
- Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljesukker.
- Rør sammen eggeplommer.
- Tilsett eggeplommer litt oppkokt fløte og melk, og hell dette så tilbake i fløteblandingen.
- Gi dette så et oppkok – til første par bobler vises.
- Klem vannet ut av gelatinplater, og rør dem så inn i fløteblandingen. Rør godt om.
- La dette kjøle noe ned.
Montere – lage kaken:
- Kakebunnen kjøles noe ned etter den kommer ut av ovnen. Skal være i formen.
- Sil litt av fløte/eggeblandingen på kakebunnen, og sett den til kjøling ca. 30 min.
- Epler fordeles så godt på bunnen.
- Sil så resten av fløte/eggeblandingen over.
- Settes kjølig til kremen setter seg. Ca. 3 timer.
- Pyntes til slutt med jordbær og hakket gele.
0 kommentarer