Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Julen er plutselig her. For mange kan denne julen by på utfordringer, da influensa og covid florerer i samfunnet. Ikke alle kommer seg da til butikken. Ikke alle bestiller varer fra Oda eller Meny eller andre leverandører. Her kommer derfor en dessert som kan lages på forskjellige måter.
Oppskrift 6 porsjoner.
- 5-6 epler, skrelles og kuttes i passe terninger, klar til koking.
- 4-5 ss sukker.
- 1/2 tsj. vaniljesukker, eller 1/2 vaniljestang.
- 2 egg. Romtempererte.
- 3 ss sukker.
- 2 dl. kremfløte – eller fløteerstatning som kan piskes.
- 12 ss knuste/ støtet pepperkaker – eller kjøres i foodprosessor.
- 2 ss sitronsaft.
- 1/2 l vann.
- Epler kokes møre, tilført vann, sukker, vaniljesukker eller stang og sitronsaft. La vannet koke godt inn, slik at ikke det er flytende når du moser sammen epler etter koking. La eplemos kjøles ned.
- Egg og 2 ss sukker, vispes til eggedosis.
- Kremfløte piskes til krem. Ikke for lenge, da det da vil bli smør.
- Eggedosis og pisket krem blandes sammen.
- Legg så lagvis råkrem (eggedosis og pisket krem som blandes), pepperkakestrø og eplemos. Pyntes med ønsket topping, være seg bær etc. En herlig avslutning på et tungt julemåltid.
0 kommentarer