Pollo alla Marengo.

Reklame | Deilig krydder fra Krydra.no Krydder og urter på nett.

Her kommer en rett fra Italia. Kyllingragu med tomater og eggerøre. (Piemonte/Valle d`Aosta).
Retten inneholder ellers krepsehaler, eller som i denne oppskriften – scampi. Kall det gjerne for en Italiensk/ Fransk “surf & turf” om du vil. Retten har tradisjoner tilbake til 1800 tallet, da selveste Napoleon Bonaparte fikk retten servert etter slaget i Marengo ved Alessandria. Retten er blitt pyntet på i over 200 år. Hva angår krepsehaler, tomater og eggerøre, har disse ingredienser kommet til i retten i senere tid.

I retten, er det i den originale oppskriften brukt hel kylling. I min oppskrift, har jeg brukt benfri kylling lårfilet. Tilberedningstiden blir da noe kortere.

Oppskrift 3 – 4 porsjoner.

  • 600 gr. kylling lårfilet.
  • 200 gr. sjampinjong i båter.
  • 300 gr. søte små tomater, delt i 2.
  • 200 gr. småløk – sjalottløk, delt i passe biter.
  • 2 hvitløksfedd.
  • 4 egg.
  • Bladpersille eller vanlig persille.
  • Basilikumblader.
  • 6-8 stk. scampi eller 4 stk. passe store krepsehaler.
  • 1,5 dl. tørr hvitvin.
  • 1,5 dl. hønse/ eller grønnsaksbuljong.
  • Sagten av 1 sitron.
  • Salt, og nykvernet pepper.
  • Olivenolje til steking.
  • Loffskiver – ristet.

Slik gjør du det:

Stek kylling gyllen brun i litt olje. Krydre med salt og pepper. Tomater og finhakket hvitløk tilsettes, og freses litt med før buljong og vin tilsettes. La dette så koke til kylling er passe mør. Ta ut kyllingen, og la sausen koke in til den får en passe tykk konsistens. Klart du kan jevne sausen med litt maizena, men den vil tykne under koking.

Sopp og løk freses på medium varme, til passe brunfarge. Has over i en skål. Egg røres sammen, tilsatt litt salt og pepper. Lag en lett eggerøre.

Etter at sausen har kokt en stund, legges kylling tilbake i sausen. Tilsett sitronsaft, løk og sopp. La dette bli godt varmt. Loffskiver toastes. Scampi stekes 2-3 min. på hver side. Bruker du krepsehaler, kan disse tilføres gryten sammen med kyllingen, og la det trekke med i sausen i 4-5 min med skal på. Krepsehaler er som regel kokt fra før.

Anrettes i en form, eller på et serveringsfat. Toppes med hakket persille og basilikumblader.
Toasten og eggerøren anrettes på fatet. Ønsker du annet garnityr, kan du gjerne bruke gode grønnsaker som dampet fennikel, gulrot og brokkoli. Ikke behov for poteter her, da du har toast, eller annet godt brød – focaccia om du vil.

 

Pollo alla Marengo.

 

Krydder brukt i denne retten:

Følg linken til kjøp av krydder:

Her lagt inn med kokkengeir10 ved bestilling, du får 10 % på din bestilling.

Kvalitetskrydder og urter m.m. | Betal med Klarna, Vipps eller kort | Norsk nettbutikk med utsalg i Arendal.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg