Reke og søtpotetsuppe.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

 

Reker er nå i sesong. De kommer med rogn, og smaker himmelsk. For min del, er reker sammen med sjøkreps noe av de beste skalldyr jeg kan nyte. Reker fås nå til en grei pris, og her i Arendal, er det nå nok å få tak i. Alle butikker rundt oss annonserer reker fra 129,- til 179,- Du må regne 350-500 gr. reker pr. pers. Det forsvinner mye i form av skall.

Her kommer en suppe, med rester av reker. Vi kaster ikke mat, gjør vi vell? Har dere rester av reker etter en reke kveld, renses disse dagen etter, og fryses til senere, eller brukes som her, som garnityr i en herlig suppe. Skallet kokes der kreft på, som godt kan kjøles ned og fryses til senere bruk. Frys det ned som isterninger, eller små bokser. Kan sette lukt i frysen, så pass på.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 300 gr. ferske reker renses. Ta vare på skallet.
  • 1 middels søtpotet, og 1 middels gulrot, skrelles og kuttes i terninger.
  • 2 stk. middels poteter, skrelles og kuttes i terninger.
  • 50 gr. gulrot, skrelles og kuttes i fine strimler.
  • 50 gr. purreløk, vaskes godt, og kuttes i passe strimler, eller skiver.
  • 1,5 dl kremfløte.
  • Litt sitronsaft, litt hvitvin eller hvitvins eddik.
  • Salt og hvitt pepper. 1/4 ts. karri.
  • Godt brød etter ønske. Her er det brukt fingertykke brødstaver som er kuttet av grovt brød. Penslet med olje. Krydret med litt salt og pepper. Stekt i ovn på 200 grader til gyllen farge.

 

  1. Rekeskallet kokes med vann som dekker rekeskallet. Ha i litt hvitvin eller hvitvinseddik og karri under koking.
  2. Kokes ca. 1/2 time.
  3. Sil kraften fra skallet over i en ny gryte.
  4. Tilsett søtpoteter, poteter og gulrot i terninger, og la det koke til alt er mørt.
  5. Strimlet gulrot og purreløk, dampes i 4-5 min. Sil av kraften etter koking i suppen. Gode smaker.
  6. Ha i kremfløter og sitronsaft.
  7. Kjøres så til en glatt og kremet suppe med en stavmikser. Poteter jevner suppen. La koke i noen minutter.
  8. Smak til med ekstra salt og pepper til slik du ønsker smaken.
  9. Server suppen, toppet med reker og dampet gulrot og purreløk.
  10. Server med brød.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg