Restepai med salat.

Reklame | Krydra.no Alt av deilig krydder.

Ja, dette er en pai der kjøleskapet bestemte hva som skulle i paien. Etter en god gourmethelg, er der til tider en del rester en må bli kvitt.
Rester som nyttes, er også god økonomi, samt en slipper å kaste mat, noe der er stort fokus på. Pai er en fin rett å gjemme unna rester i. Sammen med en god salat, blir dette “snadddermat” som godt kan nytes en kveld du er fysen, til lunsj, eller en lørdagskveld med gjester til bords.

Oppskrift 4 porsjoner.

Paideig:

  • 0,75 dl hvetemel.
  • 0,75 dl bakemiks – Ketolyse.no
  • 1 dl. glutenfritt fint mel.
  • 1 ts. tørrgjær.
  • 1/2 ts salt
  • 50 gr. smør/margarin – eller 0,5 dl. olivenolje.
  • Ca. 1,5 dl lunkent vann. Spe ellers inn litt og litt vann om deigen er for fast, til deigen slipper bollen.

Fyll:

  1. Bruk smør med romtemperatur, eller som olivenolje som beskrevet.
  2. Miks alt det tørre.
  3. Ha i smeltet smør/olje, og tilsett vann litt etter litt til deigen slipper bollen.
  4. Sett deigen til heving 1/2 – 3/4 time. Den vil ikke heve for mye.
  5. Sett stekeovn på 180 °C.
  6. Smør en 24 cm stekepanne som tåler stekeovn – uten hank – eller en pai/ rundform.
  7. Kjevle ut paideigen.
  8. Kle formen med paideig. Passe tykt alle veier.
  9. Stekes så i ca. 5 min.
  10. Stek lett grønnsaker og kjøtt, før det helles i paideigen.
  11. Rør sammen egg, fløte og krydder, som helles over i paien.
  12. Osten toppes på paien.
  13. Stekes så midt i oven ca. 30 – 40 min til eggemassen setter seg.
  14. Legg bakepapir eller folie på topp om den blir for brun.

Salat kuttes etter ønske. Miks de grønnsaker og salat du liker. En god rømme/ oljedressing passer til.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg