Soppstroganoff med Monster ris. (Vegetar).

Reklame | Krydra.no alt av krydder. Norrona.net tallerken fra Lifestyle serien - Benedikt. Crema kaffe fra Wagner kjøkken - Stoa, Arendal.

Dagens rett er for dem som spiser vegetarisk mat. Har med fløte og creme fraiche, så veganere må stå over denne retten, om ikke disse ingredienser fjernes. Portobellosopp og sjampinjong er soppen jeg bruker i retten. Portobello kan kuttes i fingertykke strimler, som kjøttet i en stroganoff. Retten stroganoff, har opprinnelse fra Russland. Skapt av en kokk som vant en matlagingskonkurranse i St. Petersburg. Retten er oppkalt etter  ovennevnte kokks arbeidsgiver. Alexander Sergejevitj Stroganov. Stroganoff serveres på mange forskjellige måter rundt om i verden. Dette er en måte. Ingredienser som er selvskrevne, er storfekjøtt, sopp, sennep og tykk fløte (smetana). Det strides om der i oppskriften var med tomatsaus.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  •  150 gr. portobello sopp.
  • 150 gr. sjampinjong.
  • 100 gr. løk.
  • 100 gr. paprika.
  • 1,5 dl. kremfløte.
  • 1/2 ts. kvernet pepper. Banasurapepper, røkt.
  • 1 ts. salt – Afrikansk snøflaksalt.
  • 1ts. knuste gule sennepsfrø.
  • 1,5 dl hakkede tomater.
  • 1 ss smør.

Tilbehør:

  • 150 gr. brokkoli – buketter.
  • 40 gr. syltet rødløk.
  • 2 ss. (36 gr.) creme fraiche.
  • 200 gr. lavkarboris. Monster.
  • 1 ss raspet parmesan.

Rødløk lages: 0,5 dl eddik, 1 dl sukker, 1,5 dl vann. Løken kuttes i tynne skiver.
Kok opp laken, og hell den over den skivede løken. La trekke, gjerne over natten.

Inneholder: 1270 gr. – 1117 kcal. – 94,3 fett – 31,4 kbh. – 23,8 gr. fiber – 24,4 gr. protein.

  1. Kutt 1/2 løk, all sopp og paprika i passe tykke strimler og biter.
  2. Ha smør i en stekepanne – fres grønnsaker i 3-5 min.
  3. Ha i tomater, fløte og krydder.
  4. La dette småkoke i ca. 10 min.
  5. Kutt resten av løken i terninger. Freses i litt smør, og tilsettes risen, som først skylles i kaldt vann.
  6. La dette frese lett, og tilsett så raspet parmesan. Trekk av varmen.
  7. Dampe brokkoli i 2 min i lettsaltet vann.

Legg opp på tallerken, topp med creme fraiche og syltet rødløk. Savner ikke kjøtt her.

 

Soppstroganoff.
Soppstroganoff med Monster ris.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg