Tacopai.

Tacofredag er for mange et “møst” Her kommer et alternativ til den ordinære Taco.
Taco er meksikansk rett som består av en rullet og foldet maislefse, fylt med kjøtt og diverse grønnsaker. Kan også lages uten kjøtt – bruk da gjerne forskjellige bønner i stedet. Vist nok betyr ordet Taco – Plugg. Dette i følge Real Academia Espanolà. 

Oppskrift 6 personer.

  • 4 stk. medium lefser.
  • 800 gr. kjøttdeig. (Storfe, svin, kylling eller lam).
  • 2 poser taco krydder.
  • 1 bx. creme fraiche.
  • 10 cherry tomater , delt i to.
  • 1 bx. mais.
  • 150 gr. raspet ost.

Finn frem en rundform/kakeform – ca 24-26 cm. Smør formen. Sett stekeovn på 200 grader.  Legg en lefse i bunnen. Se at bunnen er dekket til. Del de andre lefser i 2, og legg lefser opp etter siden på formen. Stek kjøttdeig. Ha i tacokrydder. Følg oppskrift som vist på pakken. Kjøttdeig må ikke være for løs, så la det koke til det meste av væsken er borte. Fyll kjøttdeig i formen med lefser. Ha creme fraiche klattvis utover. Dryss på osten, og topp med tomater. Stekes i ovn i til osten er gyllen brun. ca. 18-20 min. Her må dere gjerne servere paien med de grønnsaker og annet tilbehør dere er vant med på Taco fredagen. God salat, løk, mais, rømmegodt krydder, taco/salsasaus. 

 

Tacopai.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg