Reklame |
Bruschetta, med Italiensk uttale “bro:skêtta” er en typisk Italiensk rett. Bestående av grillede, stekte biter av brød eller baguetter. Den orginale bruschetta er påsmurt olje og hvitløk. Gjerne et lite saltdryss på toppen. En måte å bruke opp gammelt brød på. Oppfriskninger gjør jo underverker.
I dag serveres den gjerne med noe oppå. Tomater, olje salt og basilikum.
Her en oppdatert utgave, med parmesanboller av kyllingkjøt.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 400 gr. kyllingkjøttdeig.
- 4 tomater.
- 1 neve basilikum.
- 2 stk. vårløk.
- 1 egg.
- 1 tsj. Hawaiisalt, rødt gull Alaea – Krydra.no
- 1 tsj. peppermiks, 4 pepper – krydra.no
- 6 ss Mizzicaa olivenolje – Pasto.no – til steking av parmesanboller.
- 4 ss. Saporoso balsamico – Pasto.no
- 1 fedd raspet hvitløk.
- 3 små 60-90 gr. baguetter.
- 4 ss raspet parmesan.Start med å tilsette egg, salt, pepper og raspet parmesan i kyllingdeigen. Blandes godt.
Stek så teskje store boller, ca. 27-30 boller av denne deigen. Tomater deles i 2. Ta ut kjernemassen. Deles så i passe terninger.
Løken skjæres i passe terninger. Basilikum hakkes. Stek så alt sammen i ca. 3-4 min. Smakes til med støtet salt, pepper,hvitløk og balsamico.
Baguetter deles i 3 deler på langs, (9 deler). Smøres med olje og gnis med hvitløk på begge sider. Stekes i panne, eller i ovnen til gylne brune.
Anrettes ved å smøre litt tomatmasse på baguetter, så boller, 3 stk. pr bit, og til slutt fordeles resten av tomatmassen på toppen. En herlig lunsjrett.
0 kommentarer