Toples Ketoburger.

 

Ketolysekuren, er en kur for de som ønsker vektreduksjon. Kuren er en kur det karbohydrater reduseres til det minimale. Her står en som regel unna poteter, ris, pasta, mel, sukker, frukt mm. En kan spise noe bær, som f.eks bringebær, bjørnebær, der karbohydratinnholdet er lavt. Rundt 3 kbh/ 100 gr. – Bringebær, 4,2 kbh/ 100 gr. for Bjørnebær. I dag bruker vi ikke bær, noe vi kommer tilbake til senere med en dessertvariant. Her kommer en burger som jeg håper faller i smak. 

Oppskrift 3 personer.

  • 400 gr. kjøttdeig (14%) eller fetere. Bland gjerne inn lam eller svinekjøttdeig, for fetere deig.
  • 2 egg.
  • 1 ss fiberhusk.
  • 1 ts. buljong.
  • 1/2 ts peppermiks.
  • 1/2 ts salt.
  • 125 gr. Mozzarelle ost.
  • 1 stk tomat – stor størrelse. ( 6 skiver).
  • 6 skiver Italiensk Siliana pølse.
  • 12 skiver agurk.
  • 3 hele rundstykker (198 gr.)  laget av Sukrin Fiberbrød.
  • Salatblader – Isberg eller annen salat.
  • 6 ss pizza og kebabdressing fra Bjerke. ( 2,5 kbh/ 100 gr.)

Rundstykker, lages ferdig som oppskrift på pakken. Ha i 1 dl vann utover det som står på pakken. Du får da ca. 660 gr. masse, fordelt på 10 rundstykker. Stekes på 200 grader i ca. 40-45 min, midt i ovn. Uten vifte. 

Rør sammen kjøttdeig, krydder, egg og fiberhusk. La stå i ca. 5 min. Lag 6 stk. burgere.
Stekes til væske vises på toppen. Snu, og stek igjen til væske vises på toppen. Vend siste gang, og legg på  litt Mozzarella ost på hver av burgere, samt 1 skive Siliana. Sett burgere inn i ovn på 200 grader i ca. 5 min, til osten er smeltet. Del rundstykker i 2. Legg 2 halvdeler på hver sin tallerken. Ha på 1 ss dressing på hver del. Legg på salat, 1 skive tomat, og 2 skiver agurk på hver del. Når burgere tas ut av ovnen, legger du burgere på hver sitt rundstykke. Håper det smaker. 

Burgere:

1576 kcal – 111,6 gr. fett – 7,8 gr. kbh. – 20,3 gr. fiber – 124,8 gr. protein – 6,4 gr. salt
Fiberrubdstykker – 10 stk, inneholder 6,25 kbh – 0,625 pr stk. Dvs – 9,675 kbh/3= 3,225 pr person. 

Toples Ketoburger.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg