Julens herlige ostekake.

Småkaker er en av julens absolutte for mange. 7 slag skal lages. Ikke her nei. Den tid er over, da barna var små, og vi skulle bake så det bugnet. Nei nå kan du kjøpe alle disse kaker om du vil. Mange vil nok bake disse småkaker selv – hjemmelaget er best, men ikke alle har verken tid, mulighet eller ekspertise til det. Tidsklemma er for mange noe av det de sliter med. Pepperkaker er en av mange slag som må til i julen. Mange har gjerne rester av pepperkaker de ikke blir kvitt. Ikke særlig å lagre dem for lenge i skapet, selv om pepperkaker godt kan lagres mørkt og tørt. Jeg tar pepperkaker med meg videre til en herlig ostekake. Hvorfor ikke lage en herlig Julens ostekake som dessert til nyttårsdagene. Denne vil falle i smak for de som liker ostekake. Kan lages som en hel kake, eller i glass. Form 24 cm. Litt tidskrevende, da lagene må stivne for ikke å ødelegge kaken. Her kommer min versjon av en smakfull ostekake.

 

Oppskrift på Julens herlige ostekake.

  • 250 gr. kremost naturell.
  • 3 dl. lettrømme.
  • 2,5 dl klementinsaft – fra produksjon av Klementin marmelade.
  • 1 pk. jordbærgele.
  • 5 dl. vann
  • 3 dl. kremfløte.
  • 1 ts. vaniljesukker.
  • 5 gelatinplater – bløtlegges i kaldt vann til de blir myke.
  • 75 gr. melis.
  • 300 gr. knuste pepperkaker.
  • 1,5 dl smeltet margarin – smør.
  • Litt tålmodighet – lag må stivne før neste steg gjennomføres.
  • Klementin marmelade, bær og pasjonsfrukt til pynting. (Bruk ellers det du ønsker).
  1. Ha gelepulver og 5 dl. vann i en gryte. Kokes opp og kjøles ned.
  2. Varm opp klementinjuice, og rør inn 5 myke gelatinplater. Kjøles ned.
  3. Smelt smøret forsiktig på svak varme.
  4. Knuste pepperkaker røres godt inn.
  5. Ha bakepapir i bunnen av en rundform – 24 cm. Klipp av overflødig papir.
  6. Press pepperkakerøren i formen, og sett den kjølig til bunnen er stivnet.
  7. Rør sammen kremost, lettømme og melis.
  8. Pisk kremen til passe krem. Ikke for mye – heller litt for lite.
  9. Vend kremen inn kremost og rømme.
  10. Klementinjuicen vendes så inn – røres forsiktig til alt er mikset godt.
  11. Helles forsiktig over i formen, og settes så kjølig til kremen er stivnet. 4-5 timer.
  12. Finn frem en spiseskje. Hell så den avkjølte jordbærgeleen på spiseskjeen, slik at geleen fordeles greit over toppen.
  13. Settes så kjølig igjen til geleen er stivnet helt.
  14. Pynt kaken med bær, porsjonsvis, eller på kaken – hel.
  15. Server ellers med den gode klementin marmeladen.

Herlige smaker som møtes av kremost, pepperkake, jordbær og friskheten fra bærene. Må bare smakes – nytes.

HAr du ikke pepperkakerester, prøv med krumkakebunn eller andre tørre julekaker.

 

julens-herlige-ostekake
Julens herlige ostekake.

 

7 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg