Nyttårs desserter.

Det nærmer seg et nytt år. Alle håper vi på at 2025 blir et år der alle kan føle at de “lever” et godt liv.
At økonomien snur for mange som sliter. Renter går ned, strømmen stabiliserer seg på et lavt nivå, at matpriser er synkende til et passende nivå, hva nå det måtte være. Mange vil nok klage uansett.

Men nå ser vi bort fra det negative, og ser frem til å nyte feiringen inn i et nytt år. Her kommer et knippe desserter jeg håper vil smake. Linker til oppskrifter finner dere under bildet.

Håper alle mine følgere får en så fin feiring som mulig. Nyt resten av året, og et riktig godt nytt år når det kommer.

NYTTÅRSDIKT.

Et nytt år står for døren, med håp og glede, Vi samles rundt bordet, med mat vi vil sprede. Feiringen er i gang med familie og venner. Vi løfter våre glass og skåler med bobler.

Pynten glitrer, lysene skinner klart. Raketter fyller himmelen, en magisk start. Vi deler latter og minner, i denne festens stund, Nytt år, nye muligheter vi feirer. Ta vare på hverandre.

 

Karamelliserte, flamberte klementiner.

Suksesskake – lavkarbo.

Pepperkakedrøm.

Peanøtt Pannacotta med sjokoladekremsaus.

Kokken Geir`s Mocca drøm – Lavkarbo.

 

Ny oppskrift er Skogsbærfromasj.

  1. 400 gr. skogsbær. Tines og kraften siles av. Ta vare på litt av kraften.
  2. 1 dl sukker. Til sukring av bær.
  3. 3 egg.
  4. 3 dl kremfløte.
  5. 3 gelatinplater.

Skåler til desserten.

  1. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 10-15 min.
  2. Miks de silte bærene med det meste av sukkeret, og la det marinere i tiden gelatinplater bløtlegges.
  3. Gelatinplater smeltes i litt oppvarmet bærsaus, som du tok vare på. Kjøles lett ned.
  4. Skill eggene. Hviten stivpiskes med litt salt.. Plommen vispes med litt av sukkeret til eggedosis.
  5. Kremen lettpiskes.
  6. Miks så lett sammen bær, eggedosis og krem.
  7. Rør så inn gelatinen, og ha røren over i glass, eller skål. Settes så kjølig til fromasjen er stivnet, ca. 2-4 timer. Pyntes gjerne med friske bær.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg