Julematen.

Førjulstiden er snart ferdig. Selveste dagen er her fredag, med familie og venner på besøk, om det lar seg gjøre for mange. Noen er i karantene, andre tørr kanskje ikke dra på besøk, noen ville kanskje blitt for mange utover det som er lovlig og må korte ned på gjestelisten.
Likevel blir det jul. her blir det det. Julematen skal forberedes og klargjøres. Mange starter dager før, ribbe som skal krydres, pinnekjøtt legges i vann, fisken kjøpes inn de siste dager. Stress ned. Ikke gjør innkjøp siste dagen, da det vil være flust med folk i butikken.
Her kommer et utkast av mine middager i julen, som ligger under tidligere faner.

Klikk på lenker, og du kommer til oppskrifter.

 

Pinnekjøtt med kålrotstappe:

Svinesteik med hjemmelaget surkål:  

Jul/nyttårstallerken med kalkun:

Hjemmelaget grove medisterkaker:

Sprøstekt familieribbe – tynnribbe med hjemmelaget surkål:

Lutefisk:

Hjemmelaget karamellpudding:

Pepperkakedrøm:

Lavkarbo peanøtt panna cotta.

Drue, purreløk og sellerisalat – a la Waldorf salat.

Syltede sennepsfrø:

 

Julemiddag.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg