Førjulstiden er snart ferdig. Selveste dagen er her fredag, med familie og venner på besøk, om det lar seg gjøre for mange. Noen er i karantene, andre tørr kanskje ikke dra på besøk, noen ville kanskje blitt for mange utover det som er lovlig og må korte ned på gjestelisten.
Likevel blir det jul. her blir det det. Julematen skal forberedes og klargjøres. Mange starter dager før, ribbe som skal krydres, pinnekjøtt legges i vann, fisken kjøpes inn de siste dager. Stress ned. Ikke gjør innkjøp siste dagen, da det vil være flust med folk i butikken.
Her kommer et utkast av mine middager i julen, som ligger under tidligere faner.
Klikk på lenker, og du kommer til oppskrifter.
Svinesteik med hjemmelaget surkål:
Jul/nyttårstallerken med kalkun:
Hjemmelaget grove medisterkaker:
Sprøstekt familieribbe – tynnribbe med hjemmelaget surkål:
Drue, purreløk og sellerisalat – a la Waldorf salat.